HHF skakade serieledaren

Hultsfred HF var minuter från att besegra serieledande IK Lågan på hemmaplan - men skåningarna kvitterade och matchen slutade 29-29. Nu väntar negativt kval för HHF.

Hultsfred HF spelade 29-29 hemma mot Lågan.

Handboll2019-03-09 17:50

Hultsfred HF visade ännu en gång att lagets högstanivå är för bra för att ligga i botten av tabellen. Men en tabell ljuger aldrig som det heter - och trots en stark insats mot Lågan väntar kval för överlevnad i division två.

– Man kan tycka att vi borde ligga högre upp i tabellen, men vi har inte spelat tillräckligt bra på bortaplan. Nu är vi i den här sitsen, och det är bäst av tre matcher som gäller, där vi har hemmaplansfavör och hemma är vi starka och trygga. Men det är klart att det ska spelas om det, och det är alltid lite nervigt med kval, säger HHF-tränaren Bosse Sundqvist.

I dagsläget pekar det på att det blir Karlshamn som väntar för HHF i kvalet.

Matchen mot Lågan inleddes med en väldigt stark första halvlek av HHF, där man gick ifrån till 18-12 i paus.

– Framförallt första halvlek är jag vädligt nöjd med. Vi spelade bra försvarsspel, och det var nyckeln till det försprånget, säger Bosse Sundqvist.

Andra halvlek blev sämre från hemmalagets sida. Lågan gick ifatt, och var ett tag också förbi i målprotokollet med 24-27. Men HHF tog tag i det igen, och gick ifatt och ledde också med en boll in i slutet.

– Jag tror vi blev lite bekväma i början på andra halvlek. Det läckte lite i början där. Det svängde lite grand där. Deras målvakt hade en bra period ett tag där. Vi bytte målvakt, och Jesper Rüdiger kom in och hade en bra period och då fick vi råg i ryggen så vi kunde gå ifatt. Vi hade även chansen att sätta ett avgörande mål i slutet.

Mål HHF: Robin Löfstedt 9, Ivan Pilipovic 5, Eric Schultz 4, Albin Nilsson 4, Lukas Örnros 3, Andreas Torngren 3, Sacha Omrcen 1.