Tung öppningsförlust för Virserum

Virserums SGF förlorade den första matchen i kvalserien till Hockeytvåan mot Halmstad. Trots en stark upphämtning föll till slut VSGF med uddamålet 4–3.

Virserum föll med 4–3 i Halmstad.

ishockey2019-03-08 21:40

Virserum fick en mycket tung öppning på matchen i Halmstad. Det dröjde bara dryga fyra minuter innan hemmalaget tog ledningen. Vid 08:24 dubblade också Halmstad sin ledning till 2–0 och mardrömstarten var ett faktum för Virserum.

– Vi såg ut som ett pojklag i den första perioden. Vi var alldeles för dåliga, menar VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

I den andra perioden höjde sig gästerna, men några mål gjorde varken de eller Halmstad. 2–0 stod sig istället till den tredje perioden – där VSGF fick en start de bara kunde drömma om.

Efter 28 sekunder reducerade Jakob Malmsten och bara minuten senare var det även kvitterat. Emil Ågren skickade in 2–2 och Virserum var här tillbaka.

Men det svängde minst sagt snabbt i den här matchen. Inom loppet av tio sekunder (!) med kvarten kvar återtog Halmstad ledningen och skickade direkt även in 4–2. Emil Ågren reducerade i boxplay till 4–3 i slutet, vilket blev slutresultatet.

– Även om vi kommer tillbaka till 2–2 så slarvar vi också släpper in två snabba. Jag är verkligen inte nöjd med den här insatsen, säger Fredrik Pettersson.

Extraplus fick Emil Ågren, Robin Ekström, Jacob Malmsten och Felix Carlberg.