VIBK lyckades bryta trenden

Efter tre raka förluster lyckades Vimmerby IBK bryta trenden och ta poäng hemma mot Nybro i en match som slutade 6-7 efter förlängning.

Jonatan Green gjorde tre mål efter att ha gått mållös i tre matcher.

Innebandy2019-03-01 21:39

Varken VIBK eller Nybro hade så mycket att spela för mer än att de tampas om placering sex och sju i serien. VIBK var dock på jakt efter första segern för tränarna Micael Nilsson och Tony Fridh.

Hemmalaget var också klart hetast i första perioden. En som höll sig framme extra mycket var Elias Travtjenko som gjorde både 1-0 och 2-1. Det första spelade Victor Wall snyggt fram till med ett pass bakom ryggen och det andra stod Jonatan Green för förarbetet till.

Travtjenko hade även två klara lägen till att göra mål i första perioden, men brände dem. Nybro kvitterade till 2-2 och precis innan första perioden var över drog Travtjenko på sig en utvisning.

VIBK klarade spelet i numerärt överläge i andra och gjorde dessutom 3-2 sedan Jonatan Green spelat fram till Johan Carlsson den äldre som visat god målform på sistone.

Nybro kvitterade sedan på nytt och lyckades även ta ledningen med 4-3. I sitt andra numerära överläge för kvällen replikerade VIBK till 4-4 genom Jonatan Green. Samme man såg sedan till att VIBK återtog ledningen till 5-4, delikat framspelad av Elias Travtjenko. Green var dock inte nöjd där, utan hann göra 6-4, assisterade av Travtjenko, också innan andra perioden var över.

Det blev dock match igen då gästerna snabbt reducerade till 6-5. VIBK klarade sedan ett numerärt underläge, men Nybro kvitterade i skedet senare till 6-6. Matchen gick till förlängning där Nybro avgjorde till 7-6 med en man mer på banan.

Långt ifrån rättvist sett till spelet i sin helhet där VIBK var bättre.

– Vi får ändå vara ganska nöjda med att ta en poäng. Vi spelade bra och hade chanser och krigade på bra i defensiven i slutet också, men det räckte inte hela vägen. Nu har vi två matcher kvar och ska avsluta på ett bra vis, sa VIBK-tränaren Micael Nilsson som ville framhålla målvakten Ludwig Strömsten och unge Elias Travtjenko.