Målilla chanslöst mot Skirö

Målilla Bandy är inne i en riktigt tuff period just nu. Under fredagen fick laget konstatera femte raka förlusten när serietvåan Skirö utan problem segrade med 8–2 på Venhagsvallen.

Jesper Lünings Målilla Bandy föll tungt hemma mot Skirö med 8–2.

bandy2019-02-09 13:41

Målilla kom till matchen mot Skirö med inget vidare självförtroende. De fyra senaste matcherna hade Målilla förlorat på den totala målskillnaden 12–35. Det krävdes med andra ord en rejäl uppryckning för att de rödvita skulle kunna rå sig på tabelltvåan Skirö under fredagskvällen. Men istället blev det in princip en repris på första mötet mellan lagen i december. Då vann Skirö med 11–1 och nästan samma resultat blev det igen.

Målilla låg under med 0–4 i paus.

– Fram till det fjärde målet såg det bra ut. Alla höjde sig verkligen i den här matchen jämfört med de två senaste, menar Målillas tränare Jepser Lüning.

Skulle Målilla orka resa sig i den andra halvleken då? Nä, efter en tidig kalldusch och 0–5 på resultattavlan försvann hoppet helt. De rödvita föll till slut med 8–2 efter mål av Eric Jacobsson och Anatoly Suzdalev. – Vi räcker helt enkelt inte till. Känslan är att vi får kämpa för varenda målchans.

Hur tänker du kring avslutningen av säsongen?

– Det gäller att vi sätter upp prestationsmål och får ordning på defensiven. Härnäst möter vi seriesegrarna Tjust så det blir tufft.