Storstryk för Målilla Bandy

4-0 i baken efter första halvlek. Redan där blev Målilla Bandys chanser att vinna derbyt mot Stjärnan små. Till slut vann Stjärnan med klara 8-2.

Målilla Bandy föll borta mot Stjärnan med 2-8.

Bandy2019-02-01 21:47

Målilla Bandy är inne i en tung trend. Matchen mot Stjärnan förlorades klart, och Målillatränaren Jesper Lüning var besviken.

– Hela förlusten grundar sig på vår insats i första halvlek. Vi vet att de är duktiga på kontringar. Och vi tillät dem kontra på oss, och göra mål. Samtidigt är vår energi i den första halvleken bedrövlig. Vi åkte alldeles för lite skridskor, säger Jesper Lüning.

Andra halvlek började lika tungt får Målilla, där Stjärnan omedelbart gick fram till 5-0.

– Vi hade ett rejält snack i paus, och hade också ett bra läge direkt att göra 4-1 och få lite luft med oss. Men i stället gjorde de 5-0. Det är en helt rättvis seger för Stjärnan. Vi var inte där i första havllek, och de tilläts att kontra på oss, och då gick vi i deras fälla, säger Jesper Lüning.

Målilla kunde dock få till två tröstmål i slutet av matchen, när först Dimitry Lazar och sedan Anatoly Zuzdalev reducerade till 7-1 och 7-2.

– Vi som lag gjorde inte rätt saker i de här matchen. När vi mötte Stjärnan hemma så löste vi det mycket bättre. I den här matchen tillät vi dem att kontra på oss, säger Jesper Lüning.

Lüning är inte nöjd med hur hans röd-vita lag presterar just nu på isen.

– Nu har vi förlorat två matcher i rad, matcher som vi hade hoppats kunna vinna. Vi hade hoppats kunna lyfta till mer i mitten av tabellen. Men det ser ju svårare ut just nu. Och spelschemat vi har kvar är tufft. Vi får ta ett rejält snack på träningen och snacka om vad det är som händer egentligen, säger Jesper Lüning.

Lüning ville dock framhålla målvakten Alfred Karlsson, som trots baklängesmålen gjorde en bra insats i målet.