Målilla förlorade i snöyran

Målilla Bandy förlorade söndagens match mot Borgia med 3–7. Målillalaget tappade en 2–0-ledning till ett mycket tungt nederlag i snöovädret på Venhagsvallen.

Målilla föll mot Borgia.

bandy2019-01-27 19:20

– Ett riktigt bottennapp, säger Målillas tränare Jesper Lüning efter slutsignalen.

Det var ändå Målilla som inledde matchen klart starkast. Firma Anatoly Suzdalev-Dimtry Lazar har varit het under säsongen och det var duon som låg bakom öppningsmålet. Lazar passar fram till Suzdalev som kunde trycka in 1–0 redan efter fyra minuter.

Poängkungen Suzdalev skulle också ligga bakom Målillas 2–0-mål som kom tio minuter senare. Den gången var Eric Karlström sist på bollen och de rödvitas drömstart var ett faktum – men sen var det roliga slut för hemmalaget.

Innan paus fixade gästande Borgia både en reducering och kvittering. Tungt tvåmålstapp av Målilla och 2–2 stod sig i paus.

– I takt med att snöfallet ökade tappade vi ledningen. Borgia var mycket hetare, menar Lüning.

Två minuter in i andra halvlek hade Borgia vänt på steken och av bara farten gick de upp till en 6–2-ledning med 70 minuter på matchklockan. Oskar Nilsson reducerade för Målilla, men närmare än så kom inte rödvitt några poäng. Förlustsiffrorna skrevs till 7–3.

– Borgia vann rättvist. Det är bara ta nya tag nu.