VIF smålandmästare – målvakten till sjukhus

Vimmerby IF kan äntligen titulera sig som bäst i Småland i futsal. Men störst fokus efter turneringen lades på målvakten Sofie Johansson som fick vårdas på sjukhus efter en otäck smäll i semifinalen.

futsal2019-01-20 20:21

Semifinalmötet i futsal-DM mellan Vimmerby IF och Egnahem led precis mot sitt slut när den mycket otäcka situationen uppstod. Vimmerbys målvakt Sofie Johansson skulle möta en boll som även en Egnahemspelare försökte hinna först på. Det hela slutade med en krock där Sofie Johansson föll handlöst bakåt och slog hårt i bakhuvudet. VIF-målvakten låg medvetslös i dryga minuten innan hon vaknade till. Johansson fördes snabbt till Eksjös lasarett där hon sedan fick vänta på röntgen.

– Det senaste jag hörde var att allt var under kontroll med Sofie. Hon är pigg igen men det är det enda vi vet nu, säger Vimmerbys tränare Jonas Karlsson.

Semifinalen, som Vimmerby vann med klara 6–0, blåstes av efter incidenten. Väl i finalen fick Elin Ryd hoppa in mellan stolparna när det var Färjestaden som stod i vägen för ett efterlängtat guld.

VIF fick en drömstart på finalen då laget tidigt gjorde 1–0 på frispark. Därefter kom en kvittering innan Vimmerby återtog ledningen till 2–1 precis innan paus. I den andra halvleken stod VIF upp bra och när 3–1 kom var vinsten och titeln som smålandsmästare i futsal ett faktum.

– Jättekul självklart, men det blev ju såklart dämpad glädje med tanke på incidenten. Men jag måste säga att jag är imponerad av vinnarinstinkten tjejerna plockar fram innan finalen. Det kommer jag ta med mig, menar Jonas Karlsson.

Målen i finalen gjordes av Hanna Ericsson, Vilma Winqvist och Andrea Lundgren. Hela VIF får beröm för två starka laginsatser.

VIF-målvakten Sofie Johansson råkade ut för en allvarlig hjärnskakning i helgen.