HHF föll tungt i Karlskrona

Kross mot topplaget Åhus senast vändes till brakförlust mot nästjumbon Flottan i helgen. Nederlaget med 33–25 gör att Hultsfreds HF nu bara har två poäng till nedflyttningsstrecket.

Hultsfreds HF hade ingen rolig söndag i Karlskrona.

handboll2019-01-20 15:14

Det var en viktig match som väntade Hultsfreds HF under söndagen. Streckmatch borta mot Karlskronalaget Flottan där HHF hade chansen att kunna göra ett rejält ryck från bottenduon. Men gästerna fick ingen vidare start. Flottan kom ut med betydligt mer energi och gick upp till en klar 5–1-ledning efter bara fyra minuter på matchklockan. HHF behöll ändå lugnet och hittade med tiden in i matchen, men dessvärre för gästerna hjälpte inte det när halvleken summerades. Efter en svagare avslutning gick Flottan till halvtidsvila i ledning med 17–11.

– Vi hade inte tålamodet och Karlskrona straffade oss. Vi måste bli bättre på bortaplan, nu är det för dåligt, menar HHF-tränaren Bo Sundqvist.

Den vassa offensiv som Flottan visade upp i den första halvleken fortsatte sedan i den andra. HHF försökte och försökte, men hemmalaget höll ett bekvämt avstånd på 6-7 mål ner till gästerna under in princip hela den andra halvleken. Hultsfred kom ikapp till 27–23 med åtta minuter kvar av matchen, men närmare än så kom inte de gulklädda någon poäng. Den svidande förlusten var ett faktum efter slutresultatet 33–25 och nu är HHF indragna i den absoluta bottenstriden.

– Det är ett jobbigt läge när andra lag runt om oss vinner. Det blir extra viktigt att vi vinner våra hemmatcher nu när det tajtar ihop sig, säger Bo Sundqvist.

Målen HHF: Robin Löfstedt 7, Albin Nilsson 5, Lukas Örnros 2, Christoffer Sundqvist 2, Ivan Pilipovic 2, Sacha Omrcen 2, Axel Henriksson 2, Andreas Thorngren, Tobias Stridh.