HM IS skrällde mot tabelltvåan

HM IS tog en mycket imponerande seger under lördagskvällen. Serietvåan IBK Husar, som endast hade förlorat en match under säsongen, fick se sig besegrade med 9–8.

Erik Stejdahl producerade fyra poäng i segermatchen för HM IS.

innebandy2019-01-19 21:05

Hjältevad/Mariannelund har haft en ganska så medioker säsong och placerar sig i mitten av division 4. Men mot serietvåan BK Husar, som hade vunnit samtliga matcher utom en, blixtrade de blåvita till ordentligt. Efter första perioden var HM IS i ledningen med hela 4–1 efter riktigt imponerande spel.

– Vi kommer ut med tre kedjor som är riktigt sammansvetsade. Vi har ett jäkla go i laget, menar HM IS-tränaren Simon Heimdal.

Husar kom ikapp i den andra perioden och krympte underläget till 6–4 inför den sista perioden.

Trots att HM IS hela tiden hade gästerna flåsandes i nacken under de avslutande 20 minuterna höll hemmalaget ut. Efter ett par nerviga slutminuter blev det till slut en mycket stark HM IS-seger med 9–8.

– Det känns helt fantastiskt. Att vi kan slå Husar visar vilket starkt gäng vi är, säger Simon Heimdal.

Beröm får Patric Sköld och Jesper Davidsson

Poäng HM IS: Erik Stejdal 1+3, Gustav Stejdahl 2+2, Emil Sjökvist 2+1, Alexander Larsson 3+0, Jesper Rosin 1+1, Viktor Friman 0+1.