Styrkebeskedet: Vimmerby vann

Sådär. Efter två raka förluster hittade Vimmerby tillbaka till sitt spel och sin energinivå igen. VH besegrade serieledande Kristianstad med 4–1 efter en mycket stark insats.

Pontus Johansson jublar efter sitt snygga 2-1-mål mot Kristianstad.

Ishockey2019-01-13 18:01

Som ni vet vann VH grundserien. En av framgångsfaktorerna då var lagets höga nivå i mittperioderna. I Allettan har det varit si och så med den saken. Mot KIK var de två klasser bättre än skåningarna – i just mittperioden. Det kändes knappt som att Kristianstad knappt kom ur egen zon första sju-åtta minuterna. VH-spelarna surrade likt ilskna bin runt Kristianstadspelarna och gav dem ingen ro.

Lagets intensitet och högre tempo gav också resultat – i slutet av den perioden. Vid ställningen 1–1 (VH-målet inprickat av Sebastian Åkesson) satte Pontus Johansson 2–1 i minut 38. Det var ett vackert mål, som taget ut skolboken. Och det var hemmalagets två bästa spelare som låg bakom det. Backen Pontus Näsén (briljant mot KIK) hittade storväxte Johansson i djupet. Fri från mittzon skrinnande han fram mot rutinerade Joel Gistedt och satte pucken via ribban. Med tio sekunder till periodvila nummer två kom också 3–1. Henri Fomin slog en delikat passning till Jakob Karlsson på bortre. Han satte pucken i nätet till 3–1. Helt rättvist så långt.

Efter en stabil insats i sista perioden kontrollerade VH spelet. I öppen kasse fastställde Mattias Wigley 4-1.