Målilla körde över jumbon

Målilla Bandy fick ett mycket tufft slut på 2018 – men 2019 inledde de på allra bästa sätt. Under fredagen körde de rödvita över tabelljumbon Derby med hela 8–0.

Målilla Bandy krossade Derby på Venhagsvallen under fredagskvällen.

bandy2019-01-04 21:53

Efter den bittra 3–2-förlusten mot Åtvidaberg innan nyår var det ett rejält laddat Målilla som kom till spel under fredagen. Tabelljumbon Derby stod för motståndet och det skulle visa sig bli en oerhört ensidig historia. Bara två minuter in i matchen tog Målilla ledningen genom Anatoly Suzdalev. Kvarten senare var ställningen 3–0 efter att Eric Jacobsson och Dmitry Lazar hittade nätet. Lazar som missade Åtvidaberg-matchen var tillbaka i Målillalaget – med besked. Ryssen var på riktigt spelhumör denna kvällen och i paus såg han och Suzdalev till att ställningen var 5–0.

– Lazar var riktigt bra i dag. Suzdalev var också het och spelade fram flera fina assist, säger Målillas tränare Jesper Lüning.

Målilla dominerade fullständigt mot jumbon och i den andra halvleken var det ingen skillnad. Det var klasskillnad mellan lagen och snabbt utökades ledningen med ytterligare två mål. Daniel Skoog gjorde ett av målen och Dmitry Lazar satte sitt tredje och Målillas sjunde i matchen. Krossen var total, men Lazar fick inte nog. Han fortsatte vara ett ständigt hot och med tio minuter kvar satte han även sitt fjärde. 8–0 och det var även så denna match till sist slutade. En rejäl urladdning av de rödvita som fick bästa möjliga start på det nya året.

– Det kan man inte annat säga. Fantastiskt skön start.