Bitter förlust för Målilla

Målilla Bandy åkte på ett tungt nederlag mot Åtvidaberg i går kväll. Avgörandet i matchen kom på straff i den 93:e minuten där hemmalaget satte 3–2.

Målilla Bandy förlorade mot Åtvidaberg efter en sent insläppt straff.

bandy2018-12-30 20:08

– Det är såklart skittungt. Man hade helst velat avsluta detta året på annat vis, säger Målillas tränare Jesper Lüning efter den mycket svidande förlusten i Åtvidaberg.

Men trots förlust stod Målilla för en överlag stark insats denna söndagskväll. Åtvidaberg tog ledningen efter knappa kvarten, men Målilla skulle hitta tillbaka. Tio minuter innan paus prickade Daniel Skoog in kvitteringen från straffpunkten och 1–1 stod sig inför den andra halvleken.

– Vi hade några dippar i matchen. Åtvidaberg skapade mycket tryck men jag tycker vi står upp bra, menar Jesper Lüning.

I den 67:e minuten återtog hemmalaget ledningen, men likt den första halvleken vek inte Målilla ned sig av ett mål i baken. Istället dröjde det inte många minuter innan Eric Jacobsson tryckte in 2–2 efter assist från Oskar Nilsson. Nu stod matchen verkligen och vägde, det skulle bli en riktig rysare.

– Oavgjort hade speglat matchen ganska väl. Men så går vi bort oss i slutet...

Det Lüning syftar på skedde i matchens 93:e minut. Åtvidaberg tilldelades en straff som var mer eller mindre odiskutabel. I derbyt mot Tjust var det Målilla som räddade en poäng genom en sen straff. Nu hade de rödvita hamnat i precis motsatt situation. Bollen gick i nät och Målilla fick ett omåttligt bittert slut på detta bandyår genom uddamålsförlust 3–2.

– Det är bara bita i det sura äpplet. Vi gör inte mål på våra chanser, men en poäng var vi som sagt värda.

Beröm i Målilla får målvakten Joel Johansson för sin insats i den första halvleken.