Vilken viktig seger, Rimforsa

Giganternas kamp. Ja, det var det verkligen när Solfjäderstaden och Rimforsa möttes i en ren seriefinal. Det blev gastkramade, där RIF fick skrika ut i segerjubel. "Säsongens skönaste vinst".

Rimforsa stod för en stark lagsinsats. Arvid Borell var en av dem som jobbade hårt i RIF.

Innebandy2018-12-16 20:35

Det säger Rimforsa-tränaren Hasse Karlsson sedan laget vunnit en tät och mycket jämn fight borta mot Solfjäderstaden med 4–3. Precis som siffrorna visar var det en nervpirrande historia åskådarna i Motala sporthall bjöds på. Det var gott om publik som såg seriefinalen.

Spelmässigt blev det också en seriefinal värd namnet.

– Jag tycker det var en bra match, med högt tempo, böljande spel och mycket chanser, säger Hasse Karlsson.

Han fick dock se sitt lag få en riktig mardrömsstart, då Didrik Karlsson fick öppet mål och pangade in 1–0 till Solfjäderstaden redan efter en minuts spel.

– Ett räknefel från vår sida.

Vad kände du då?

– Nej, det var inte så mycket att oroa sig för. Matchen hade ju precis startat, säger Hasse Karlsson.

Inför matchen ledde Rimforsa serien, på samma poäng som Motalalaget. Efter det tidiga baklängesmålet tog RIF tag i taktpinnen och var det bättre laget större delen av den första perioden. Rättvist kom kvitteringen, då Marcus Karlsson satte 1–1 efter en frislagsvariant. Hans radarpartner, poängkungen Tobias Claesson, ville inte vara sämre, utan gjorde 1–2 efter en snabb kontring.

Rimforsa fortsatte att vara det hetaste laget även i inledningen av mittperioden. Ett vackert anfall, signerat Marcus Karlsson och Tobias Claesson gav 1–3. Ett par gånger om var det också mycket nära att RIF utökat ledningen. Men... så kom reduceringen.

– Jag tycker nog att Solfjäderstaden fick ett par billiga utvisningar, funderar Hasse Karlsson.

Det var just i PP som hemmalagets Jacob Larsson ordnade 2–3.

Solfjäderstaden fick momentum och energi av målet. Rimforsa blev till synes passiva.

– Vi tappade tyvärr lite av vårt spel där. Kanske att vi blev lite rädda för att tappa ledningen, jag vet inte...

Trots det var det Rimforsa som gjorde nästa mål, det så viktiga 2–4-målet.

– Det var jäkligt skönt i det läget, säger Karlsson om Filip Cammerudhs mål i powerplay.

Solfjäderstaden jagade ny reducering, men hade svårt att hitta rätt i spelet. Till slut kom ändå 3–4, ett par minuter före slutsignalen.

Hur nervöst var det då?

– Haha, klart att pulsen nog gick upp en del. Det var lite nervöst.

Solfjäderstaden tog ut sin målvakt och spelade med sex utespelare, men det hjälpte inte. Joakim Claesson höll emot allt och Rimforsa vann.

Vad betyder segern?

– Det är psykologiskt viktigt att vinna en sån här match. Vi sitter i förarsätet och Solfjäderstaden får jaga. Det är skönt att åka härifrån efter en stark prestation. Det här var en riktig lagseger, säger en mycket belåten RIF-tränare.

Tobias Claesson fortsätter att göra mål för sitt Rimforsa. Mot Solfjäderstaden blev det två stycken och Rimforsa vann med 4–3.
Solfjäderstaden-Rimforsa: 3–4

Första perioden: 1–0 (01.09) Didrik Karlsson, 1–1 (04.55) Marcus Karlsson (Jakob Lindström), 1-2 (15.20) Tobias Claesson (Arvid Borell).

Andra perioden. 1–3 (26.26) Tobias Claesson (Marcus Karlsson), 2-3 (29.10) Jacob Larsson, spel 5/4.

Tredje perioden: 2–4 (50.13) Filip Cammerudh (Tobias Claesson), spel 5/5, 3–4 (56.41) Markus Hilmersson.