HHF räckte inte ända fram

Hultsfreds HF har det tufft just nu. Laget hängde bra med i början mot skånelaget Kävlinge, men sen kom rycket... 7–7 blev till 12–19 i paus. Ett ryck som blev avgörande – trots en stark andra halvlek av HHF. 26–30 till slut.

Kävlinge fick jubla i Hagadal efter att ha vunnit mot Hultsfred.

Handboll2018-12-15 16:00

Frågan var om HHF skulle kunna studsa tillbaka, både fysiskt och psykiskt, från smällen i Åhus senast? Hultsfred fick storstryk då. Svaret vi fick... tja, både och. Andra halvan av första halvlek var för dålig. Å andra sidan visade HHF stark vilja och en härlig inställning efter paus.

– Det var stor skillnad mot den första. Den var nästan katastrofal försvarssmässigt. Trots att vi hade pratat mycket inför matchen hur vi skulle agera, så gjorde vi inte alls som vi tänkt. Det var inte lätt för målvakterna, säger tränaren Bosse Sundqvist.

I HHF var den gamle storskytten Eric Schultz tillbaka, för att avlasta laget i frånvaro av skadade Robin Löfstedt. Hur det gick? Jodå, mycket bra.

– Det gick helt okej, men det var ganska så jobbigt, säger sjumålsskytten.

Schultz gav ett piggt och stabilt intryck. Han kom in efter sex-sju minuter och tog initiativ direkt. Eric hade hög skottprocent och satte fem mål i den första halvleken. En halvlek där HHF som sagt hängde med bra – drygt halvvägs. Efter 7–7 hade Hultsfred en tung period. Hastigt och mindre lustigt förvandlades 7–7 till 9–16! Och ja, redan där och då kändes uppförsbacken allt för brant för att kunna ta sig upp för.

HHF bytte målvakter flera gånger. Philip Rüdiger inledde bakåt, där sedan Oliver Carlford tog över. Han fick i sin tur lämna över till Felix Andersson när andra halvlek startade. Andersson gjorde direkt några starka målvaktsingripande och gav Hultsfred energi. Han var kort och gott strålande.

– Jag fick en bra start med en dubbelräddning. Det stärkte mig, sa Andersson som noterades för elva räddningar i den andra halvleken.

Med nio minuter spelade hade HHF närmat sig i målprotokollet och det skiljde bara fyra bollar i det läget.

Plötsligt hade faktiskt Hultsfred vittring. Kävlinge, som spelat med sådan pondus, såg skärrat ut och gjorde massor av enkla misstag. Om det inte hade varit för ett par slarviga avslut i jättelägen, hade HHF varit ifatt. Med dryga kvarten kvar låg Hultsfred bara under med tre bollar, 21-24.

– Synd att vi bränner de där lägena. Känslan var att vi kunde ha vunnit, säger Sundqvist.

Så blev det inte. Kävlinge höll undan och vann med 26-30.

Nu väntar uppehåll för HHF i handbollstvåan.

Eric Schultz var tillbaka  i HHF och gjorde en mycket bra match.