Får vänta på säkrad Allettan-plats

Vimmerby Hockey hade chans att säkra en plats i Allettan i mötet mot tabellfyran Kallinge. Så blev det inte. KRIF avgjorde i powerplay och vann med 1–2.

Kallinge tog en viktig seger i jakten om en plats i Allettan, när de besegrade Vimmerby.

Ishockey2018-12-02 18:07

Två topplag. Och gasen i botten. Ja, mötet mellan Vimmerby och Kallinge inleddes i ett rasande tempo. Det var fartfyllt, mycket vilja, men knappast välspelat. Känslan var att det gick för fort för spelarna där ute på isen. Särskilt många heta målchanser bjöds vi inte heller på i den första perioden. Mållöst 0–0 efter ganska intetsägande första 20 minuter.

I mittperioden sprack målnollan då seriens bästa lag i powerplay (KRIF) ställdes mot södra HockeyEttans bästa team i boxplay, VH. Gästerna vann den kampen när Marcus Karlström överlistade VH-målvakten Jonathan Stålberg. Tid: 25.35.

Samma sak hände när Kallinge fick sitt andra pp-läge i matchen. Det dröjde inte länge innan Stefan Söder satte 0–2 på pass från förre Västerviksspelaren Eric Backman.

KRIF i ledningen inför sista. VH brukar annars vara starka i både mittperioderna och i boxplay. Inte denna dag.

Vimmerby fick en bra start i tredje, då reduceringen kom tidigt. Och den var snygg dessutom. Jacob Isaksson hittade Hampus Harlestam med en lång diagonalpassning. Harlestam hittade i sin tur poängkungen Måns Carlsson, som lurade Oscar Malm i KRIF-målet och la in pucken med en backhand.

Målet gav VH energi och kvitteringen låg i luften.

Tredjeperioden var hemmalagets bästa. Laget hade hårt tryck, men det räckte ändå inte till poäng.

Vimmerby-Kallinge (0–0, 0–2, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (25.35) Marcus Karlström (Andreas Nordfeldt, Martin Ekström), spel 5/4, 0–2 (31.55) Stefan Söder (Eric Backman),spel 5/4.

Tredje perioden: 1–2 (42.48) Måns Carlsson (Hampus Harlestam, Jacob Isaksson).

Utvisningar VH: 3x2. KRIF: 4x2.

Skott: 7–8, 9–6, 9–5.