VH tog stort steg mot allettan

Vimmerby Hockey är på god väg att säkra spel i allettan efter jul. På onsdagskvällen tog laget en blytung seger mot serietvåan Kristianstad på bortais med 3-1.

Jonathan Stålberg gjorde en väldigt fin match i VH-kassen.

Ishockey2018-11-28 21:36

Trots manfall i truppen, där backen Pelle Ström lämnade sent återbud, och där man gick tunt på forwardsidan med Pontus Johansson och Robin Höglund borta, avgick VH med segern från Kristianstad och befäste serieledningen.

Därmed fick ”tigrarna” också revansch från hemmamötet tidigare i höstas, som Kristianstad vann med 2-1.

– Jag är jättenöjd. Över 60 minuter spelar vi jättebra hockey. Vi spelade enkelt i försvarszon. Nyckeln till seger var att vara bra i spelet på vägen hem och stoppa deras uppspel, det hade vi scoutat mycket, säger VH-coachen Phil Horsky på presskonfersensen efter matchen.

Kristianstad var lite piggare inledningsvis, och där VH var lite stillastående. Men efter halva perioden jobbade sig VH in i matchen, och tog också ledningen genom Jakob Karlsson innan perioden var slut. Detta efter fint förarbete av Martin Jönsson, som gick runt Kristianstadkassen trots massiv bevakning från hemmabackarna.

VH höll uddamålsledningen perioden ut.

I mittperiodens upptakt fick Kristianstad läge att spela i powerplay. Och då small det direkt. Tony Pappila sköt ett stenhårt isskott som inte Jonathan Stålberg kunde stoppa.

Men VH replikerade snabbt. I en spelomställning kom VH två mot en, och Anton Carlsson mycket fina passning landade på bladet hos Mattias Wigley som att 2-1 i nättaket bakom hemmamålvakten Joel Gistedt.

VH hade bud på 3-1. Bland annat hade Pontus Näsén två bra skottlägen i spel fem mot fyra, men fick inte till avsluten som han önskade.

Martin Jönsson hade också ett fint läge, men sköt rakt på Gistedt.

I den tredje perioden hade Kristianstad mest puckinnehav, och satte också stundtals hård press på VH. Men då storspelade Jonathan Stålberg än en gång i VH-målet med flera fina räddningar.

– KIK är ett bra lag, de skapade mycket lägen, men vi hade också en jättebra målvakt, säger Phil Horsky.

Kristianstad chansade och tog ut målvakten Gisdet i slutminuten. Men då täckte VH-spelarna offrade sig stenhårt och täckte pucken, och istället kunde lagkaptenen Jakob Karlsson sätta 3-1 i öppen bur.

VH gjorde framförallt en stark laginsats, där ingen spelare föll ur ramen. Men spelare som Jakob Karlsson, Mattias Wigley, Anton Carlsson och Jonathan Stålberg stack ut lite extra med fina insatser.

I och med segern tog VH ett stort steg mot allettan. Med fyra omgångar kvar har VH tio poäng ned till Nybro som jagar närmast utanför allettanstrecket. VH har 41 poäng, och leder serien med fem poäng före Troja.

Jakob Karlsson gjorde två mål när VH besegrade Kristianstad med 3-1.
Kristianstad - Vimmerby 1-3

Målen: 0-1 (14.16) Jakob Karlsson (Martin Jönsson/Pontus Näsén), 1-1 (22.03) Tony Pappila (Måns Hansson/Oliver Olsson), 1-2 (23.56) Mattias Wigley (Anton Carlsson/Oskar Carlsson), 1-3 (59.55) Jakob Karlsson (Ludvig Jardeskog/Anton Carlsson).