HHF läckte bakåt : 36 insläppta

Nä. Hultsfreds HF räckte inte till i den tuffa bortamatchen mot Malmö. "Vi slarvar bort det", säger tränaren Bosse Sundqvist efter förlust 36–30.

Oliver Carlford gjorde en bra match i Hultsfreds FH borta mot Malmö. Ändå blev det 36 mål insläppta.

Handboll2018-11-24 20:28

Hultsfred reste till Malmö med två segrar i bagaget, men något nytt segerjubel blev det inte den här gången. Visst, HHF hängde med bra till en början. Hade bland annat ledningen med 6–4, men Malmö visade sig något bättre denna dag.

– Vi gör en ganska bra första halvlek, men så hade vi en period med många misstag och tekniska fel. Det blev för kostsamt. Vi hade också för lite tålamod i försvarsspelet och "städade" inte färdigt.

Malmö gick ifrån i slutet av halvleken och gick till vila med 17–12 i ryggen – som blev till 19–12 direkt i andra. Hultsfred orkade aldrig resa sig.

– Det var svårt att äta sig tillbaka. Synd att vi inte kunde göra det lite bättre, samtidigt visste vi att det här skulle bli en tuff match, säger Bosse Sundqvist.

Han berömde Oliver Carlford lite extra, trots 36 insläppta mål.

– Oliver var jättebra. Det här var en match med mycket fart och anfallsspel.

I nästa omgång väntar bottengänget Flottan för HHF.

– En otroligt viktig match för oss.

Målen i HHF gjordes av: Robin Löfstedt 7, Ivan Pilopovic 6, Christoffer Sundqvist 5, Albin Nilsson 5, Sacha Omrcen 2, Lukas Örnros 2, Axel Henriksson 2, Andreas Thorngren.