Vimmerby vann – efter otroligt självmål

Vimmerby fortsätter att vinna. Nu mot Mörrum borta. Men det satt hårt åt. Matchen avgjordes via ett mycket märkligt självmål till 3–4. Till slut blev det 3–6.

Måns Carlsson satte två mål när VH vann mot Mörrum.

Ishockey2018-11-11 18:10

VH fick en perfekt start på matchen då Måns Carlsson satte 0–1 efter ett fint pass bakom mål av Jakob Karlsson. Målet kom i powerplay och då hade det bara gått tre minuter.

Mörrum kvitterade innan Vimmerby ånyo gjorde mål i PP. Denna gång genom Anton Carlsson, som även gjorde mål i hemmamötet mot Mörrum (6–0). Kort därefter kvitterade hemmalaget igen. 2–2 efter första perioden, där Mörrum gav Vimmerby fullt upp. Likadant i mittperioden, där ändå VH var spelförande. Den slutade mållös.

Mathias Wigley gav sedan VH ledningen för tredje gången då han via en backhand satte 2–3. Glädjen blev kortvarig då Mörrum i en snabb spelvändning kvitterade. Bara 30 sekunder senare var det dags för nätrassel igen. Och det var ett mål som det kommer snackas länge om. Oattackerad sköt en Mörrum-back mot eget mål – och pucken gick in bakom en förvånad Sebastian Ericsson.

I slutminuterna kom sedan både 3–5 (Hampus Harlestam) och 3–6 (Måns Carlsson) i öppen kasse.

Noterbart är att Vimmerby enligt skottstatistiken bara sköt fem skott i den tredje perioden – och gjorde fyra mål!

Då Kristianstad föll mot Helsingborg tidigare i veckan med 3–0, innebar vinsten mot Mörrum att VH befäste serieledningen och gjorde ett ryck med tre poäng.

Matchfakta: Mörrum-Vimmerby: 3-6 (2-2, 0–0, 1-4)

Första perioden: 0–1 (3.10) Måns Carlsson (Jakob Karlsson, Alexander Andersson), spel 5/4, 1-1 (8.04) Khalid Ibrahim, 1–2 (11.41) Anton Carlsson (Hampus Harlestam, Sebastian Åkesson), spel 5/4, 2-2 (12.33) Sonny Karlsson.

Tredje perioden: 2–3 (42.36) Mathias Wigley (Martin Jönsson, Oliver Kempainen), 3–3 (45.06) Sonny Karlsson, 3-4 (45.41) Självmål, 3–5 (58.31) Hampus Harlestam (Oskar Carlsson, Jonathan Stålberg), 3–6 (59.49) Måns Carlsson (Jakob Karlsson, Hampus Harlestam).