Tung derbysmäll för Hultsfred

Stundtals bra, stundtals alldeles för slarvigt. Sett över 60 minuter räckte inte Hultsfreds HF till i Smålandsderbyt mot Växjö.

Handboll2018-10-27 15:24

Hultsfred fick dock en bra start på matchen och ledde med 5–3 efter elva minuters spel.

Så långt var allt bra.

Men sedan började hemmalaget slarva. Växjö gjorde sju raka mål och gick fram 10–5. I det skedet av matchen kastade HHF-spelarna bort alldeles för många bollar på offensiv planhalva.

Tack vare ett par sena hemmamål var ställningen "bara" 13–16 i halvtid. Unge Elias Andersson Landholm gjorde det sista reduceringsmålet när klockan stod på 30:00. Det var ett mål som gav hopp inför den andra halvleken.

HHF gjorde också två snabba mål direkt efter pausvilan. Då var alltså ställningen 15–16. Det var upplagt för dramatik i Hagadal.

Men nä.

Växjö var ett par klasser bättre den här matchen. Till slut vann bortalaget med komfortabla 29–24.

– Vi hade för många tekniska fel. Samtidigt var Växjö skickliga på att utnyttja våra misstag. De gjorde sju rena kontringsmål, säger tränaren Bosse Sundqvist.

Målvakten Oliver Carlford fick välförtjänt pris som bäste spelare i HHF.

– Ja, Oliver var duktig. Han gjorde tillräckligt många räddningar för att ge oss chansen att vinna. Men vi missade för mycket framåt. Det var för många inspel till linjen som inte var tillräckligt bra.

Målen: Ivan Pilipovic 8, Albin Nilsson 6, Robin Löfstedt 4, Sasa Omrcen 2, Andreas Torngren 2, Elias Andersson Landholm 1, Gustav Örnros 1.