Frödinge har fortsatt chans att komma etta eller tvåa i division tre – efter måndagens starka insats mot Vimmerbys B-lag.

Clara Sohlberg Perez.

Fotboll2018-09-17 21:39

Publiken på Skobes Arena fick se en bra och tempofylld derbymatch.

Clara Sohlberg Perez öppnade målskyttet i mitten av den första halvleken. Strax före pausvilan gjorde Felicia Arvidsson 2–0 till FBSK.

– Vi började lite trevande, men sedan växte spelarna in i matchen. Vi gjorde några fina mål och spelade bra. Jag är väldigt nöjd, säger tränaren Robin Blomberg.

En bit in i den andra halvleken kom 3–0 genom Evelina Nilsson. I slutet gjorde lagen varsitt mål, vilket gav slutresultatet 1–4. Det var en rättvis bortaseger. Samtidigt ska det sägas att det unga hemmalaget bjöd på tufft motstånd.

– Det var en bra match. Vi hade en liten svagare period efter paus, men kom tillbaka starkt. Alla spelare ska vara nöjda med sin prestation, säger VIF-tränaren Budo Ericsson.

I Frödinge fick Matilda Brogie, Matilda Sundberg och Louise Andersson extraplus.

Mål, VIF: Julia Rosin

Mål, FBSK: Clara Sohlberg Perez 2, Felicia Arvidsson, Evelina Nilsson

Med en match kvar är FBSK delad etta i serien. I den sista omgången, om tretton dagar, väntar toppkonkurrenten Hultsfreds FK hemma på Lundavallen. Tabellfemman Vimmerby spelar sin sista match nu på söndag. Vid seger mot Tjust kan VIF nå fjärdeplatsen.