Många fördelar med förskjuten semester

Sommarens satsning på förskjuten semester inom äldreomsorgen har givit många fördelar. Socialnämnden fick vid senaste sammanträdet en kort sammanfattning av läget.

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson har ambitionen att fortsätta med förskjuten semester nästa år. Men något beslut är inte tagit ännu.

Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson har ambitionen att fortsätta med förskjuten semester nästa år. Men något beslut är inte tagit ännu.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-08-16 14:30

Inför sommaren fanns det en viss oro för att det inte skulle gå att hitta tillräckligt många sommarvikarier för att klara jobbet, men i och med att man utökade antalet som fick skjuta på semestern till i höst från 50 till 67, gick sommarschemat ihop sig.

– Det har också den fördelen att många av sommarens vikarier är intresserade av att jobba vidare nu i höst. Så vi har vikarier då också, när ordinarie personal tar semester, , säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Förra sommaren provade man konceptet med förskjuten semester, och det slog väl ut rent praktiskt. Men det blev ganska dyrt, det kostade en miljon extra. Så i år minskade man antalet som fick den här möjligen att mot ersättning skjuta på ledigheten.

Lite längre fram i år, fram mot årsskiftet, kommer socialförvaltningen att göra en mer noggrann utvärdering av sommaren. Då kan man också räkna in parametrar som hur sjukskrivningar påverkats och då får man också årets kostnadsbild klar för sig.

– Vi har ambitionen att fortsätta med det här, vi ser det också som en kvalitetsfråga, att fler i den ordinarie personalen är kvar på jobbet, säger Per-Inge Pettersson.

Men några beslut är ännu inte tagna, det får vänta till den stora utvärderingen är klar och presenterad för nämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!