Tränaren: "Vi var nästan i chocktillstånd"

Vimmerby IF har tagit flera imponerande segrar den här vårsäsongen. Frågan är om inte torsdagens triumf i Jönköping smäller allra högst.

VIF-tränaren Håkan Ericsson fick uppleva en händelserik torsdagskväll i Jönköping.

Fotboll2018-06-14 22:13

Mariebo IK är det ledande damlaget i Jönköpingstrakten och siktar mot eliten. Det finns organisation, resurser och spelare för att lyckas med det.

Kort och gott är Mariebo ett erkänt starkt lag – som brukar tillhöra toppen i division ett.

Med den bakgrunden var det lätt att förstå VIF-spelarnas glädje efter torsdagens 4–3-seger på klassiska Stadsparksvallen. Det är ett resultat som återigen visar att Vimmerby är en nykomling att räkna med.

Snabba mål

Och vilken galen match det var... den sista kvarten hände precis allt.

Vimmerby ledde med 3–1, var en spelare mer på planen och tycktes ha stenkoll på läget. Då gjorde Mariebo både 2–3 och 3–3.

– Det var två bjudningar av oss. Vi blev kanske för självsäkra. Vi var nästan i chocktillstånd efter deras kvitteringsmål i den 85:e minuten, säger Håkan Ericsson.

Därefter svängde det – på nytt. I den 88:e minuten fick Vimmerby en hörna som Nathalie Milton lyckades trycka in.

Känslan när bollen gick in...?

– Man ville bara att domaren skulle blåsa av matchen. Faktum är att Mariebo var nära att göra 4–4 efter det. Kicki Rödin gjorde en jätteräddning på övertid.

Två drömmål

Överlag gjorde Vimmerby en bra match på Stadsparksvallen.

Det ska dock sägas att hemmalaget spelade med nio utespelare i nästan 70 minuter, efter en målchansutvisning.

– Det gynnade oss, givetvis. Men vi skapade fler chanser än Mariebo även före utvisningen. Sett över 90 minuter var det en rättvis seger.

Anfallaren Nathalie Johansson var glödhet och gjorde två drömmål. Först satte hon 2–1 i krysset på frispark, sedan pangade hon upp bollen i nättaket från sidan.

– ”Natta” börjar komma tillbaka till gammal god form. Hon såg riktigt vass ut, säger Håkan Ericsson som även ger lite extra beröm till vänsterbacken Matilda Strömdahl.

– Hon gjorde sin klart bästa match i år, och bidrog både defensivt och offensivt.

Tack vare segern är VIF ny tabelltrea i damettan, före just Mariebo.

Glada målskyttar. Nathalie Milton, Anna Karlsson och Nathalie Johansson visade vägen i toppmötet mot Mariebo.

3–4

Mariebo IK–Vimmerby IF DIVISION 1 DAM Målen: 0–1 (24) Anna Karlsson, 1–1 (35) Frida Johansson, 1–2 (55) Nathalie Johansson, 1–3 (69) Nathalie Johansson, 2–3 (75) Ellen Toivio, 3–3 (85) Ellen Toivio, 3–4 (88) Nathalie Milton.