Skön trepoängare för Vimmerby Dam

Puh! Vilken värme Vimmerbys damer spelade i när de tog emot Boråslaget Sjömarken i lördags eftermiddag. Med tanke på den stekande hettan, så sprang spelarna förvånansvärt mycket. Hur matchen slutade? Med hemmaseger 3-2. Detta efter en stark arbetsinsats.

Fotboll2018-06-02 16:25

Att det långt ifrån var rättvist sett till spelet hade förstås mindre roll. Sjömarken var en trevlig bekantskap och visade prov på ett bra kombinationsspel emellanåt. Det hjälpte föga när vi summerade matchen.

Gästerna tog ledningen med 0-1, då Amelia Arvidsson satte bollen i nät efter ett vackert anfall och fin passning av vasse vänstermittfältaren Cornelia Andersson.

Första halvlek var annars nästan kliniskt befriad från målchanser. Vimmerbys första riktiga ansats till bra läge, var när Hanna Ericsson vände upp och sköt ett skott som smet tre-fyra meter utanför.

VIF hade svårt att få till något ordnat spel och hade oftast för bråttom i uppspelsfasen. Gulsvart gick ändå in i pausvila med en bra känsla. Detta sedan laget svarat för en stark slutforcering i första halvlek, som bland annat renderade i en nick i ribban av Nathalie Milton – och ett mål. Detta på straff i 45:e minuten genom Nathalie Johansson. Straff borde det dock aldrig ha blivit, då Sjömarkens målvakt till synes gjorde en klockren räddning på Nathalie Johanssons friläge.

Hur som helst, 1-1 i paus.

Gästerna tog sedan greppet om spelet i den andra halvleken och var oerhört nära fyra gånger om med timmen spelad. Laget hade en trippelchans, där Angelika Johansson träffade kryssribban. Istället kom 2-1 för VIF något överraskande. I den 71:a minuten höll sig Kajsa Gunnarsson framme och skickade bollen i nät efter skott från Anna Karlsson. Några minuter senare var det dags för nickspecialisten Nathalie Milton att kliva fram. Efter en hörna knoppade hon in 3-1. Avgjort?

Nä. Sjömarken reducerade till 3-2 tio minuter före slutet och gästerna hade sedan ett gyllene läge att kvittera i 90:e, men Fanny Johansson fick felträff i friläge. Vimmerby höll undan och visade stark karaktär och kämpaglöd. Det var grunden till den sköna vinsten.

I VIF var innerbacksparet Malin Söderlund och Nathalie Milton enormt bra, liksom Alicia Strand på mitten.

– Det var den sjukaste matchen jag spelat i hela mitt liv. Innan paus var det hemskt med värmen. Jag tänkte att jag svimmar om jag tar ett löp till, säger Alicia och fortsätter:

– Så viktigt och så skönt att vi vann. Det var en riktigt kämpaseger av oss. Så kul att vi kunde vinna med tre startspelare borta.

VIF-målen: 1-1 (45) Nathalie Johansson, 2-1 (71) Kajsa Gunnarsson, 3-1 (76) Nathalie Milton.

Nathalie Johansson var inblandad i Vimmerbys samtliga tre mål mot Sjömarken.