Delad derbypott mellan HFK och IFK

Vilken derbykväll vi fick vara med om. Okej, skönspelet var kanske inte riktigt där, men vi fick se en match med mycket kamp, frenesi och många målchanser. ”Det känns som att vi förlorade matchen. Vi borde ha vunnit”, säger derbyts bäste spelare, Filip Ingemarsson.

Hultsfred och IFK Tuna spelade oavgjort, 2-2.

Fotboll2018-06-02 12:44

Nu blev det inte så. Matchen mellan Hultsfred och IFK Tuna slutade 2-2.

Hultsfredsanfallaren samspråkar med IFK-målvakten Mikael Karlsson efteråt. Den ene är nöjd, den andra missnöjd.

– Med tanke på alla chanser vi hade skulle vi fått med oss tre poäng. Jag tycker också att vi var det bättre laget totalt sett, säger Ingemarsson.

Han kunde ha blivit matchvinnare. I andra halvlek bjöd han på en riktig läcker bicycleta, som träffade ribban.

– Jag börjar närma mig nu. Jag var nära att sätta en bicycleta i förra matchen också, säger han med ett halvt ­leende.

Filip Ingemarsson, som visade prov på vilken skicklig spelare han är i derbyt, hade också ett gyllene läge i slutet, men då missade han i avslutet.

– Det var dåligt av mig. Jag borde ha satt den på mål.

Mikael Karlsson, som varit målvakt i HFK i många år, var nöjd efter matchen.

– Känslan är väl att vi vann en poäng. Hultsfred hade nog mer lägen än vad vi hade.

Tuna-målvakten öppnade derbyt strålande och gjorde flera bra utrusningar när det osade katt första kvarten.

Han fick ändå kapitulera ganska tidigt i matchen. En hörna slagen av Filip Ingemarsson gick i mål, men inte direkt som många trodde.

– Nä, John Svensson fick bollen i ryggen och sen touchade den mitt bröst och gick in i mål. Det var lite surt.

Samme John Svensson överlistade Karlsson igen, när han i mitten av den andra halvleken, fick på ett stenhårt skott längs marken.

– Jag får nog ta på mig det målet. Jag tjuvade lite och John var smart när han sköt.

Mellan de målen hann IFK Tuna också göra två mål. Kvitteringen kom överraskande efter att Hultsfred tagit ett ganska bastant grepp om matchen. Målet var en praktträff signerad Oskar Eriksson.

– Jag visste att deras målvakt hade solen i ögonen. Jag fick en härlig träff och ja… det var skönt, säger Eriksson.

Han kunde precis som Ingemarsson blivit derbyts store matchvinnare. I slutet fick han en bra möjlighet, men hans volley från nära håll gick strax över.

Oskar Eriksson fick däremot se Anton Carlsson göra 1–2 till Tuna nästan omgående efter kvitteringen.

Där har ni målen i kortformat. Båda lagen skapade ett flertal chanser utöver dem, där HFK hade de flesta.

Hultsfred hade matchens två bästa spelare i sitt lag: Filip Ingemarsson och Kevin Olsson. I Tuna var mer jämnt, där Oskar Eriksson var mycket bra i andra halvlek. Anton Carlsson var också ett ständigt hot.

! Drömmålet. Oskar Eriksson gjorde ett kanonmål till 1–1.

? Lägena. Nog borde det ha blivit fler mål än fyra. Chanser saknades inte.

2–2

Hultsfred–IFK Tuna Division fyra Målen: 1–0 (17) John Svensson, 1–1 (27) Oskar Eriksson, 1–2 (29) Anton Carlsson), 2–2 (66) John Svensson. Hörnor: 9–4. Heta chanser utöver målen: 8–5.