Robert Wells gör julkonsert i Sunds kyrka

SPF Seniorerna och Svenska kyrkan arrangerar en julkonsert med Robert Wells i Sunds kyrka i mellandagarna.

Robert Wells kommer till Sunds kyrka i mellandagarn aför att genomföra en julshow.

Robert Wells kommer till Sunds kyrka i mellandagarn aför att genomföra en julshow.

Foto: Pressbild

Ydre kommun2019-11-06 10:15

Sunds kyrka är beläget en bit norr om Österbymo i Ydre kommun. I kyrkan kommer Svenska kyrkan i samarbete med seniorföreningen SPF Ydre, att anordna en julkonsert lördagen den 28 december där pianisten Robert Wells kommer för att underhålla.

Med sig har han även hustrun Maria Wells som kommer att sjunga. Även basisten Lars Risberg och den lokala kyrkokören kommer att medverka. De kommer att framföra jullåtar ifrån olika genrer.

– Det känns jättetrevligt att vi lyckades boka in dem lagom till dagarna efter julhelgerna. Jag tror att det kommer bli en jättebra kväll, säger SPF Ydres ordförande Jan-Anders Bergquist.

Han tog kontakt med kyrkan för att se om det fanns intresse av att tillsammans arrangera, vilket de såg som positivt. Jan-Anders Bergquist berättar att de har haft funderingar på att arrangera en konsert av något slag i Sunds kyrka i flera år. Kyrkan har en kapacitet på 300 personer, vilket de hoppas kunna fylla.

– Sedan i augusti har vi jobbat för att få dit Robert Wells. Vi ser det som föreningens största bokning någonsin, säger Jan-Anders Bergquist.

Tidigare har SPF Ydre anordnat konserter på framför allt Rydsnäs loge. Då har artister såsom Sten & Stanley och dragspelaren Bengan Jansson gästat logens scen.

Robert Wells har i 30 år turnerat med sin show Rhapsody in Rock där han tillsammans med andra välkända musiker spelar allt mellan rock'n roll och folkmusik. Han har även synts i tv-rutan i program som bland annat Så ska det låta.

Med sig har han sin fru Maria Wells och basisten Lars Risberg. Sunds kyrkokör kommer också att medverka.
Med sig har han sin fru Maria Wells och basisten Lars Risberg. Sunds kyrkokör kommer också att medverka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!