Ydre ridklubb drabbat av inbrott i sina lokaler

När Isabelle Andersson började sin arbetsdag på ridskolan i onsdags förra veckan, ropade en förälder att det varit inbrott.

Isabelle Andersson är både ledsen och besviken och tycker det är obehagligt att någon eller några har rotat runt bland föreningens tillhörigheter.

Isabelle Andersson är både ledsen och besviken och tycker det är obehagligt att någon eller några har rotat runt bland föreningens tillhörigheter.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2023-02-02 13:00

Isabelle Andersson är ridskolelärare och ansvarig för ridverksamheten hos Ydre Ridklubb i Bulsjö utanför Österbymo. 

– När jag höll på att ta ut hästarna, var det en mamma som gick in till klubbrummet för att lämna något. Då ropade hon: "Isabelle, det har varit inbrott!" 

Isabelle rusade direkt mot stallet. 

– Jag hade inte märkt något innan, men i korridoren med kontor, förråd och klubbrum hade de varit och rivit överallt.

undefined
Inne på kontoret hade de dragit ut lådor och öppnat och genomsökt allt. Till och med Isabelles teburk.


På dörrarna sitter grova hänglås, men några av dem hade tjuvarna slitit sönder och ett lås till en dörr var sönderklippt.

Kontoret var i en enda röra. Prylar och papper låg kastade överallt men inget tycktes vara stulet. Lådorna var utdragna. Efter en stund upptäckte Isabelle att hennes systemkamera saknades liksom två bett som hängt på en krok innanför dörren. Där brukar även hennes hundkoppel hänga. De låg nu utanför i korridoren på en kartong. Men betten var och är borta.

– Till och med min teburk hade de varit i, säger Isabelle som inte tror att de nattliga besökarna varit sugna på te.

– Nej de var nog ute efter kontanter skulle jag tro. Men det är ju konstigt, för i min skrivbordslåda hade jag en spargris i genomskinlig plast. Den har de tagit ut från kontoret, tagit bort luckan i botten och ställt upp och ned på en byrå i korridoren, men pengarna är kvar. Man ser ju liksom vad det är i den, då den är genomskinlig. Varför ens öppna om man inte vill ta pengarna?

undefined
En öppnad men inte tömd spargris flyttades från kontoret ut till en korridor. Pengarna ligger kvar.

Isabelle ruskar på huvudet och vi går in i det fina nyrenoverade klubbrummet. Här var alla skåpsluckor öppnade och utdragna. Inget sönderslaget, men känslan av att någon obehörig rotat runt fyller Isabelle med obehag.

– Ja, usch, jag vill knappt röra vid något här. Det känns inte kul att de har varit här. Det här ska ju vara våra elevers trygga plats. Kommer de tillbaka? Vad var de ute efter?

undefined
Avklippt bygel där tjuvarna brytit sig in i ett av förråden.

Malin Krig, ordförande i Ydre ridklubb, är också nedstämd  

– Känns trist att vi ska bli drabbade av ett så meningslöst inbrott. Allt hos oss bygger på ideell verksamhet och gemensamt ansvar.

På förmiddagen samma dag som inbrottet upptäcktes var polisen på plats och säkrade spår.

Kontanter till ett okänt värde stals ur en klubbkassa, meddelar polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Ingen förundersökning är inledd och det finns heller inga misstänkta.

 Möjligen blev tjuvarna skrämda, för på vägen där deras bil stått, låg Isabelles kamera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!