Värme och humor när Lill Lindfors gästade Rydsnäs loge

Lill Lindfors och gitarristen Mats Norrefalk var gästartister när SPF bjöd in till musikkonsert ihop med de lokala kyrkokörerna i Rydsnäs.

Lill Lindfors på scen i Rydsnäs tillsammans med Ydres kyrkokörer.

Lill Lindfors på scen i Rydsnäs tillsammans med Ydres kyrkokörer.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2023-05-31 12:46

Sund-Svinhults- och Västra Ryds kyrkokörer, ledda av Maria Axelsson, inledde tisdagens musikevenemang på Rydsnäs loge. När de första visorna var till ända äntrade Lill Lindfors scenen tillsammans med gitarristen Mats Norrefalk.

I första låten "Nu är det gott att leva", av Olle Adolphson, tappar Lill bort sig i texten, men som det proffs hon är kan hon lätt skämta bort det. Vid en ålder av 83 år uppträder hon fortfarande med klass, och publiken visar sin respekt genom att le istället för att döma. 

undefined
Lill Lindfors är lika vacker nu som då.

Mellan låtarna, som alla andas de sambatakter vi är vana att höra från Lills repertoar, bjuder hon friskt på anekdoter ur sitt liv. Som att glömma namn på folk och att det sedan tar till klockan fem morgonen efter innan hon med häpnad kommer på det. Det är hög igenkänning i publiken som Lill noterar är i samma generation som hon. Det är underhållning som lockar till mycket skratt och Lill är oförskämt vacker i sin vita byxdress. 

Hon berättar också om längtan. 

–Att leva i längtan är längtan att leva. Längtor är känslornas tidsfördriv. Längtan föds i det sjätte av sinnen, och fodrar en viss fantasi. Längtan är framtidens finaste minnen. Man minns hur det en gång ska bli.

undefined
Lill Lindfors på scen i Rydsnäs tillsammans med Ydres kyrkokörer.
undefined
Kön ringlar sig lång vid insläppet till Rydsnäs loge.

Runt 330 biljetter har sålts till konserten. Sverigeflaggan vajar vackert i försommarvinden. Doften av nyutslagna syrenbuskar och solstrålar letar sig in mellan spjälorna på Rydsnäs loge som andas sommar. 

Lill Lindfors får en känsla av kyrkorum och avviker från programmet med en låt med temat "om jag blev rik nån gång, skulle jag köpa mig en kyrka" skriven av henne själv och Åke Wedin.

undefined
Kerstin Gustafsson och Christina Gustafsson åkte från Tranås för att lyssna på Lill Lindfors.

Vännerna Kerstin Gustafsson och Christina Gustafsson har åkt från Tranås för att se och höra Lill Lindfors. De åker gärna på olika musik- och teatertillställningar när tillfälle ges.

– Vi är inte släkt men vi delar ett barnbarn, inflikar Christina.

– Lill Lindfors är ingen jättestor idol, men helt okej, säger Kerstin.

Christina flikar in: 

– Jag har varit och hört henne förut, jag gillar hennes enkelhet. 

undefined
Lazze och Barbro Grönberg menar att Lill Lindfors är den finaste importen Sverige gjort från Finland.

Lazze och Barbro Grönberg från Asby är också på plats. Både de och damerna Gustafsson förknippar Lill Lindfors med låten "Du är den ende".

– Självklart är vi här när Lill kommer! Hon är alltid aktuell. Hon har alltid funnits med, ja ända sedan 60-talet. Det är snart 70 år på scen, konstaterar han respektfullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!