Sagostigen i Hedners park har byggts ut

Nu finns det flera nya saker att upptäcka för barn och vuxna som besöker sagostigen.

Några av de saker besökarna stöter på längs sagostigen i Hedners park.

Några av de saker besökarna stöter på längs sagostigen i Hedners park.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2020-09-19 22:00

Hedners park började som ett EU-finansierat leaderprojekt som pågick under fyra år. Därefter har Asby sockenförening underhållit den och i år fick de förfrågan om sagostigen fick vara med i en ny bok om att semestra i Sverige. Då blev de sugna på att göra något extra.

undefined
Jättarnas teve där man kan bli sin egen programledare till publik ä rett nytt inslag på Sagostigen.

Bobo Hermansson och Kate Meurling som gjort utsmyckningarna till Sagostigen har fått i uppdrag att göra lite nytt. Nu är det färdigt och en liten nyinvigning är planerad till helgen 10-11 oktober.

– Den blir coronaanpassad förstås och vi tänker oss en skattjakt och lite sådant till barnen, men som folk får sköta själva utan att vi är på plats, säger Märta Andersson som varit projektledare för parken.

undefined
Älvorna har haft tvättdag i skogen

På grund av granbarksborrens framfart har Sagostigen fått ett lite nytt utseende. 

– Det är mer öppet nu då vi varit tvungna att fälla ganska många stora granar. En av dem lämnade efter sig en stor stubbe som nu blivit till ett utkikstorn genom Bobo Hermanssons kreativa arbete, säger Märta vidare.

undefined
Ett nybygge för fru Uggla måntro?

Den jättestora granen som går under namnet Sveriges grövsta gran, har klarat sig och ståtar ännu lång och grann vid parken.

Svenska kyrkan äger marken, men parken sköts ideellt genom sockenföreningen, sånär som på några tusenlappar som de fått från Kinda Ydre Sparbank.

undefined
Vid trollmors gryta kan man bistå med kottar till en ljuvlig tsuvning om man vill.

– Det gör ju skillnad när man får ekonomiskt stöd, så nu kunde vi ändå göra något. Vi har haft några feriearbetare här i sommar som vi haft stor nytta av, då det blev mycket granris att röja bort. Annars får vi lita på att någon snäll farbror är lite hustomte, säger Märta.

undefined
Tittut, är det någon hemma?
Karta: Hedners Park
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!