Så kan avslutningarna bli - "tittar på olika varianter"

Ydres skolor ser inte ut att arrangera några traditionella skolavslutningar i år. Så som läget är just nu går de inte att genomföra enligt skolchef Petra Sand.

I nuläget ser det inte ut att bli några traditionella avslutningar för Ydres skolor.

I nuläget ser det inte ut att bli några traditionella avslutningar för Ydres skolor.

Foto: Lars-Göran Bexell

Ydre2020-05-04 22:00

– Vårdnadshavare och andra anhöriga kommer inte att kunna närvara. Det blir heller ingen avslutning i kyrkan som det brukar vara, säger hon.

Än så länge är ingenting beslutat, men i det rådande läget med coronakrisen har Ydre ställt in sig på att årets skolavslutning inte kommer ske som vanligt. Exakt hur avslutningarna kommer att se ut är oklart, men klart är att de tänker utforma en avslutning som går ihop med Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner.

– Jag känner just nu att det är nödvändigt att alla hjälps åt att inte sprida smittan vidare. Vi tittar på olika varianter till avslutningen, men än så länge är ingenting klart. Vi vill att det ska bli en minnesvärd dag för alla inblandade, säger Petra Sand.

I veckan ska frågan lyftas med samtliga lärare och i nästa vecka väntas de gå ut med information om skolavslutningen till elever och föräldrar.

I Ydre finns både Ydreskolan i Österbymo och Hestraskolan i Hestra. Skolorna innefattar alla klasser från förskoleklass upp till årskurs nio. Magnus Axelsson Sparf är rektor för Ydreskolans mellanstadie och högstadie och han ser läget på samma sätt som Petra Sand.

– Om vi skulle hålla avslutningen i kyrkan skulle vi bli många fler än 50 personer så det är självklart att det inte går. Vi måste nu hitta ett sätt som fungerar där vi samtidigt håller oss till restriktionerna som gäller. Det här är verkligen ett unikt läge men vi gör allt vi kan, säger Magnus Axelsson Sparf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!