Ortens matbutik byter ägare – hon blir ny chef

Jessica Rydestrand lämnar matbutiken i Aneby i mitten av maj för att bli butikschef i Rydsnäs.

Jessica Rydestrand blir butikschef för Rydsnäs lanthandel.

Jessica Rydestrand blir butikschef för Rydsnäs lanthandel.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2023-07-25 08:11

De sista tre åren har Rydsnäs Lanthandel drivits med högre omsättning än någonsin, men nuvarande ägare känner trots det att de inte längre är rätt personer att fortsätta, säger Johan Fälth som sitter som ordförande i Rydsnäs Servicefastighets ekonomiska förening. 

Därför har föreningen, som äger fastigheten, nu valt att köpa tillbaka butiksverksamheten och nu är det klart att Jessica Rydestrand tar över som butikschef från och med den 15 maj. 

undefined
Jessica Rydestrand och Johan Fälth är glada över att ha hittat en bra lösning inför framtiden.

Hon har tidigare jobbat extra i lanthandeln och antar nu utmaningen att få verksamheten att gå runt.

Blir det som att fortsätta där du slutade?

– Nej, det är snarare med skräckblandad förtjusning som jag går in som butikschef med allt ansvar som det innebär, skrattar Jessica Rydestrand som tog sig en funderare innan hon tackade ja.

För tillfället är hon heltidsanställd på Coopbutiken i Aneby och försöker mellan passen att fördjupa sig mer i Rydsnäsbutikens verksamhet. 

undefined
Jessica Rydestrand blir butikschef för Rydsnäs lanthandel.

När det stod klart hur butiken skulle drivas vidare gick både Johan Fälth och Jessica Rydestrand ut med det på sociala medier. När hon senare var i lanthandeln blev hon glatt överraskad.

– Det kom massor med folk både fredag och lördag. Flera var positiva till att det sker något nytt och det känns ju jättebra.

Hon har funderat en hel del och har flera planer och idéer på hur hon vill utveckla verksamheten framöver. Hon vill bland annat satsa på butiksbakat bröd, hemkörning av matkassar och försöka få till lite mer samarbete med restaurangen Ryzätras som ligger vägg i vägg. 

undefined
Det kommer att ske en del förändringar när lanthandeln i Rydsnäs tas över i ny regi.

Jessica vill även utveckla samarbetet med den andra grannen, Evelina´s blommor, som kommer att ge ett större avtryck i butiken.

Sortimentet ska ses över och det blir även en del ombyggnationer som tillfälligt kan innebära lite byggarbetsplats på sina håll i affären. Jessica hoppas att kunderna har överseende med det.

– Jag behöver också få tag i personal som vill jobba extra hos oss och även täcka upp under semestern i sommar.

Tidigare ägare har flaggat för att butiken skulle bli obemannad framöver, men så blir det inte nu. 

– Självscanning är ett bra komplement, men det kommer inte att ersätta personalen. Den manuella kassan blir kvar. Det känns jätteviktigt för oss att folk känner sig välkomna och får sin lilla pratstund och ett personligt möte, säger Jessica Rydestrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!