Crosslöftets motorcyklar stals utanför hemmet

Adam Fridlund laddade för SM-tävlingen nästa månad och vilade ut sen helgens tävlingar. Då fick han ett samtal från sin mamma. Motocross-cyklarna, med ett värde över 250 000 kronor, är stulna och säsongen över.

Adam Fridlund har kört cross sen han var tre år.

Adam Fridlund har kört cross sen han var tre år.

Foto: Nellie Ceder

Ydre2021-08-05 12:51

– Jag var i Skåne hela helgen och tävlade. Mamma ringde mig vid sex på morgonen och berättade med gråt i rösten att motocrossarna var stulna, berättar Adam Fridlund.

Efter att hela familjen hade kommit hem sent efter helgens tävlingar lät de motocrossarna stå kvar i crossbussen. När de vaknar är crossarna borta.

– Det är helt sjukt att ingen har hört något när det hände. Mina föräldrar har sitt rum direkt ovanför bussen. Jag förstår inte hur de kunde genomföra det så tyst.

Adam Fridlund tror att tjuvarna inte hade någon bil. Han kunde se spår av cyklarna över en åker vid gården. Han tror att det var där en bil väntade.

– Jag förstår inte hur man har mage att göra så.

De stulna crossarna har ett värde på över 250 000 kronor och försäkringen täcker inte cyklarna då de har stått i crossbussen. Polisen la ner förundersökningen då det inte fanns något att gå på. 

Adam Fridlund är säker på att de som stal crossarna har varit där innan och riggat. Hans granne en mil bort blev utsatt för ett stöldförsök i hans buss men där fanns det inga crossar att sno.

– Vi har vart i kontakt med tullverket och efterlyst motocrossarna på sociala medier. Vi har försökt att göra allt som går. Det är hemskt. Jag har kört cross sen jag var tre år och är 21 nu. Pengarna till sporten har inte alltid funnits där men vi har alltid löst det.

Nästa månad skulle Adam Fridlund tävlat i SM. Nu blir det inget av det.

– Jag blev elitförare när jag var 17 år. Jag skulle köra SM men måste nu lägga ner allt om inte ett mirakel sker. Det kändes så konstigt att tvätta alla stövlar och hjälmar efter förra tävlingen när jag inte har någonting att åka på.

Hur ser du på möjligheterna att komma tillbaka? 

– Motocross har varit en verklighet för mig i 18 år men som nu bara är min största dröm. Detta år är helt kört för mig. Jag får satsa på att vara tillbaka nästa år.  

Nu ska Adam Fridlund prata med sina sponsorer och försöka starta en insamling. Han berättar att motocross är något som intresserar hela familjen.

– Familjen lägger all sin energi på det. Jag är inte redo att sluta nu. Jag är bara 21 år gammal. Motocross har varit hela mitt liv. Vi har varit iväg varje helg varje alla somrar. Det är det enda jag gjort och vet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om