Chatrine fick sitt drömjobb i Ydre

När tjänsten lades ut taggades Chatrine Rydestrand av flera personer på sociala medier. Hon sökte och fick jobbet, och nu är hon med och förbättrar vardagen och livet för de äldre i kommunen.

Chatrine Rydestrand har sin bas med kontor i en lägenhet på Trygghetsboendet på Industrigatan i Österbymo.

Chatrine Rydestrand har sin bas med kontor i en lägenhet på Trygghetsboendet på Industrigatan i Österbymo.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2023-10-06 08:15

Efter en lång och utdragen process stod det slutligen klart att det var Chatrine Rydestrand som fått tjänsten som aktivitetssamordnare i kommunen. 

– Jag trivdes jättebra på ortopeden i Eksjö, men det här var verkligen min drömtjänst! Så jag blev så lycklig när jag äntligen fick veta att jobbet var mitt, berättar en strålande Chatrine. 

undefined
Chatrine Rydestrand blir glad av att glädja andra.

Hon var först dagmamma, men när kommunen sade upp alla dagmammor fick hon jobb på förskola, sen blev det hemtjänsten och vården. 

– Så jag har alltid jobbat med människor, det är roligt att kunna glädja andra. Jag känner mig glad när jag går härifrån. Det räcker att man sitter och läser med dem och skrattar ihop. De blir som en familj. De ser fram emot våra träffar och tycker helgerna är tråkiga, för då händer det inte så mycket.

undefined
Träffpunkt senior är ett välkommet inslag i vardagen för de äldre. Här är det Gunvor Andersson, Inger Fransson, Birgitta Andersson, Ingegärd Axelsson, Ove Ohlsson, Bo Karlsson, Barbro Rydberg och Siw Du Rietz som dricker eftermiddagskaffe.

Hon hade jobbat länge som undersköterska inom vården på Solängen i Österbymo innan hon sökte sig till ortopeden. På Solängen hade hon hand om underhållningen för pensionärerna och bokade in musiker och andra.

– Jag sjunger gärna själv också, inflikar hon.

På Trygghetsboendet i Österbymo tillträdde hon i slutet av maj och snabbt syntes en förändring. Borden i gemensamhetsutrymmet möblerades om till mindre grupper i stället för långbord, för att främja samtal och gemenskap. Dukar, färska blommor på borden och hemtrevliga väggbonader sattes upp för att försöka skapa en familjär och välkomnande miljö.

undefined
Chatrine Rydestrand har pysslat och gjort det trivsamt och välkomnande.

– Det är det bästa som hänt oss, nu ser det ut som i en hemmiljö och det är jättemysigt. Det här får de inte ta ifrån oss! utbrister Birgitta Andersson som bott på Trygghetsboendet i elva år och som saknat värdinnan som fanns när hon flyttade in.

Grannen Barbro Rydberg håller med:

– Det har ordnats trevliga arrangemang med musikgrupper och annat. Så det har verkligen börjat hända saker.

undefined
Sittgymnastik ledd av sjukgymnasten Clara Unger. Alla gör så gott de kan efter sin egen förmåga.

Träffpunkt senior arrangeras på trygghetsboendet två dagar i veckan samt en dag i veckan i Asby, Rydsnäs och Hestra.

– Alla pensionärer är välkomna, poängterar Chatrine. 

Hon har sin bas på Trygghetsboendet där hon har kontor i en lägenhet tillsammans med Helene Thörnqvist.

Till träffarna ska olika aktörer bjudas in, exempelvis Röda Korset, Räddningstjänsten och biblioteket.

– Det här ska bli jättespännande. Jag är lite nervös faktiskt, säger Chatrine förväntansfullt inför de kommande evenemangen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!