Flera deltidsbrandmän behövs i Ydre

Räddningstjänsten i Ydre behöver flera deltidsbrandmän. Den 26 mars blir det ett informationsmöte för att rekrytera ny personal.

Räddningstjänsten i Ydre kommer att anordna ett informationsmöte för att rekrytera fler deltidsbrandmän.  "Vi behöver två reserver som kan hoppa in vid behov", säger platschef Jonny Thuresson.

Räddningstjänsten i Ydre kommer att anordna ett informationsmöte för att rekrytera fler deltidsbrandmän. "Vi behöver två reserver som kan hoppa in vid behov", säger platschef Jonny Thuresson.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2020-02-24 08:00

Det finns i dagsläget femton deltidsbrandmän i Ydre, vilket innebär att styrkan är fulltalig. Nu behöver man två reserver. Enligt Jonny Thuresson, som är platschef vid räddningstjänsten, så har man under hösten sökt reserver - men inte hittat några. 

– Tidigare år har det inte varit så svårt. Österbymo är en liten ort och vi brukar sprida detta genom att prata med varandra, men den här gången har vi inte lyckats rekrytera ny personal. Anledningen kan vara att många prioriterar sin fritid, säger Jonny Thuresson. 

I mars kommer räddningstjänsten att ordna en informationskväll på brandstationen i Österbymo. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!