Beskedet: Eleverna får komma tillbaka till skolan

Förra veckan uppdagades smitta bland lärare på Ydreskolan. För att stoppa smittan skickades högstadieeleverna hem för distansundervisning. Strategin verkar ha fungerat och nu återvänder eleverna till skolan.

Eleverna får återvända till Ydreskolan. Bilden är en genrebild.

Eleverna får återvända till Ydreskolan. Bilden är en genrebild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Ydre kommun2021-03-30 12:47

Det var efter skoltid på onsdag förra veckan som lärare på Ydreskolans högstadie testade positivt för covid-19. Eleverna skickades därför hem för att erbjudas distansundervisning fram till måndag (29 mars) som en säkerhetsåtgärd, och strategin verkar ha fungerat.

– Det är väldigt härligt att kunna säga att strategin som vi har haft att tidigt övergå till distansundervisning har lyckats. Vi har brutit smittspridningen och har inga konstaterade fall varken bland elever eller personal, där flera har testat sig, säger skolans rektor Sofia Ydrefors.

När kommer ni att återgå till den vanliga undervisningen?

– Vi kommer att återgå successivt. Från och med tisdag (30 mars) kommer vissa elever att komma tillbaka. Sen på onsdagen kommer några fler och så kör vi på fullt på torsdagen. Sen är det påsklov. Vissa har undrat varför vi öppnar nu och inte håller stängt fram till påsk. Men vi har pratat med Smittskydd och när man inte har smittspridning på skolan så ska skolan hålla öppet.

Distansundervisningen skedde under torsdag, fredag och måndag mellan 25-29 mars, där eleverna studerade hemifrån medan vissa, symtomfria, lärare undervisade från skolsalarna där de satt var för sig.

– Distansarbetet har gått väldigt bra. Lärare har gjort det jättebra och eleverna har varit jätteduktiga då de har loggat in och genomfört sina uppgifter.

Karta: Ydreskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!