En sommar för några år sedan jobbade en Kindabo som volontär på Bråvallafestivalen i Norrköping. När en kvinna var på väg in på festivalområdet skulle hon först visiteras. Kvinnan hade tidigare varit på festivaler och vet hur en vistering går till. Mannen som jobbade som volontär skötte visiteringen och tog, enligt domen, ett fast grepp om kvinnan, vilket gjorde kvinnan upprörd. Volontärens visitation blev allt hårdare och han tog kvinnan på överkroppen, midjan och ett fastare grepp om hennes bröst. Kvinnan polisanmälde volontären.

Vid det andra tillfället visiterade volontären en kvinna och tog, enligt domen, tag i hennes bröst och tryckte ihop och tryckte uppåt. En polis kom fram till kvinnan och frågade om hon upplevde något obehag. Kvinnan gjorde en polisanmälan mot volontären.

Under huvudförhandlingen i Norrköpings tingsrätt vittnade kvinnorna om att de chockades svårt och kände sig kränkta av mannens hårdhänta visitation.

Artikelbild

| Bråvalla.

Norrköpings tingsrätt skriver i domen "att det är styrkt att mannen tagit på kvinnornas bröst, vilket han enligt egna uppgifter vetat att han inte får göra".

Tingsrätten dömer mannen till villkorlig dom och 10 000 kronor i böter för sexuellt ofredande. Mannen döms även för ringa stöld och två fall av ringa narkotikabrott.

Mannen ska betala ett skadestånd på 5 000 kronor vardera till kvinnorna. Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.