Tvingas sälja seniorboende och vandrarhem

På torsdagen lades Ekängens seniorboende och vandrarhem ut till försäljning. En konsekvens av coronasmittan.

Christofer Sakshaug och Oscar Andersson har tvingats till beslutet att lägga ut Ekängens seniorboende och vandrarhem till försäljning. "En konsekvens av coronasmittan".

Christofer Sakshaug och Oscar Andersson har tvingats till beslutet att lägga ut Ekängens seniorboende och vandrarhem till försäljning. "En konsekvens av coronasmittan".

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2020-03-20 06:00

– Allt kollapsade fruktansvärt snabbt. Vi gick från jättefina kalkyler och siffror till katastrof, säger Christofer Sakshaug, som driver Virserum Bostäder & Fastigheter tillsammans med Oscar Andersson.

Fem av lägenheterna i seniorboendet var bokade och första hyresgästen skulle ha flyttat in nu i månadsskiftet.

Så sent som strax innan jul utvecklades verksamheten dessutom med ett vandrarhem, där de tre rummen varit uthyrda i stort sett varje natt sedan starten.

– Oron för coronasmittan gjorde att allt som var bokat i framtiden plötsligt var borta, säger Christofer Sakshaug. Därmed förlorar vi de intäkter vi behöver för att driva runt Ekängen seniorboende, i väntan på att det ska fyllas med hyresgäster.

– Det blev en ohållbar situation. Vi kan inte äventyra våra andra fastigheter, där vi gått ifrån att äga noll till 50 lägenheter på ett och ett halvt år.

Hur går det med de hyresgäster som tecknat kontrakt?

– Någon har valt att bo kvar där man bor, andra har flyttat till annan lägenhet i vårt bestånd. Så det har löst sig bra, alla är nöjda och förstår vår situation. Det var vårt krav att ingen skulle bli lidande av sitt beslut att bo hos oss.

Fastigheten lades ut till försäljning på torsdagen. Magnus Eek, mäklare på Sparbankens Fastighetsbyrå är optimistisk.

– Fastigheten är väldigt påkostad. Tidigare ägaren investerade många miljoner, säger han. Jag tror säkert det ska gå att hitta en spekulant, men coronasmittan kan göra att det tar lite längre tid än det annars skulle gjort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!