Larm om stark lukt i blombutik

Efter att ha mötts av en stark doft i sin blombutik under onsdagsmorgonen larmade butiksägaren Iselin Bråten Latif räddningstjänsten. Det visade sig vara en större mängd handsprit som hade läckt ut i ett förråd.

Under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Kyrkogatan i Virserum, efter att Iselin Bråten Latif känt ett stark doft i fastigheten.

Under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Kyrkogatan i Virserum, efter att Iselin Bråten Latif känt ett stark doft i fastigheten.

Foto: Privat

Virserum2023-10-18 13:45

Under onsdagen kom det in ett larm till räddningstjänsten om ett farligt utsläpp på Kyrkogatan i Virserum. Det var butiksägaren Iselin Bråten Latif som upptäckte en stark lukt i sin blombutik när hon kom på morgonen. 

– När jag kom in här i morse var det som att någon hade doppat mitt huvud i alkohol eller i någon sorts gas. Jag ringde fastighetsskötaren och polisen direkt. Och sedan såg vi att det hade varit inbrott, berättar Iselin Bråten Latif.

I ett källarförråd i närheten av butikslokalen upptäckte räddningstjänsten även en stor mängd handsprit på golvet.   

– Det måste ha gått genom ventilationen in till butiksområdet, som gjorde att jag knappt har kunnat andas här inne, säger hon.

När Vimmerby Tidning pratar med Iselin Bråten Latif under förmiddagen berättar hon att räddningstjänsten har lämnat och att hon har fått komma in i butikslokalen.   

– Det luktar fortfarande. Alla som kommer in känner att det har varit något här inne, men det blir bättre och bättre.

Hennes verksamhet fick stanna upp några timmar på morgonen. Därefter kunde hon öppna butiken igen.

– Jag försöker att vädra, men jag kan inte ha öppet för mycket, eftersom vissa växter inte gillar att ha det för kallt. Men nu kan man i alla fall vistas här inne.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!