Satsar på stor julkonsert i Virserum

Aspelands pastorat gör en ny satsning på en omfattande julkonsert i Virserums kyrka den 21:e december. Hela 70 sångare och musiker medverkar och intäkterna går till Musikhjälpen.

Elin Namnieks ska sjunga i Virserums kyrka när en julkonsert arrangeras till förmån för Musikhjälpen.

Elin Namnieks ska sjunga i Virserums kyrka när en julkonsert arrangeras till förmån för Musikhjälpen.

Foto: Magnus Strömsten

Virserum2019-12-09 10:00

Lisa Sandstedt på Aspelands pastorat kläckte idén till konserten som går under rubriken "Vi sjunger för Musikhjälpen".

– Vi har alltid haft som tradition att sjunga in julen i kyrkan på fjärde advent. I år tänkte jag att det kunde vara läge att göra något annorlunda. En julkonsert som skiljer sig från det övriga, säger Lisa Sandstedt som berättar att det kommer att bjudas på klassisk julmusik förstås, men även en del nya oväntade inslag.

– Det blir verkligen en salig blandning då vi har totalt 70 medverkande med flera olika solister samt två sångerskor som är musikalartister i vanliga fall. Med stråkorkester, kompband och en kör på runt 35 personer från pastoratet så blir det ett digert program, säger Lisa Sandstedt.

Bland artisterna märks namn som Elin Namnieks, Per Backstad, Micke Lång, Lone Wåxnäs och Julia Atterheim. Dessutom medverkar Ann-Marie Daag Albrechtsson, Lisa Sandstedt och Ola Sandberg.

I julens anda kommer dessutom alla intäkter från konserten gå till Musikhjälpen insamling som i år har rubriken "Sex är inte ett vapen" och sker för att motverka sexuellt våld i krig och konflikter.

– Alla medverkande ställer upp gratis och just i juletid känns det väldigt rätt att göra det här för en god sak, säger Lisa Sandstedt som redan märkt ett stort intresse för konserten.

– Hälften av biljetterna har redan sålts så vi siktar på fullsatt, säger Lisa Sandstedt.

Per Backstad är en av artisterna som framträder på julkonserten i Virserum.
Per Backstad är en av artisterna som framträder på julkonserten i Virserum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om