Välbesökt julkonsert i Virserums kyrka

Julkonserten, som nu bli traditionsenlig, slog insamlingsrekord till Musikhjälpen när 150 betalande gäster besökte Virserums kyrka.

Julkonsert för musikhjälpen anordnades i fredags i Virserums kyrka.

Julkonsert för musikhjälpen anordnades i fredags i Virserums kyrka.

Foto: Jimmy Larsson / Birgit Johansson

Virserum2021-12-20 14:54

Kyrkomusikern Lisa Sandstedt anordnade under fredagen en julkonsert i Virserums kyrka till förmån för Musikhjälpen. Priset för inträdesbiljetten skänktes direkt till Musikhjälpen och insamlingen resulterade i 21 570 kronor, vilket är mer än 2019 då hon senast arrangerade en konsert för Musikhjälpen.

– Det gick fantastiskt, det var en superhärlig kväll och det kom ju bra med folk och jättefint engagemang, både från de som köpt biljetter och de som skänkt pengar utan att närvara. 5 000 kronor av pengarna kommer från en man från USA som har sina rötter i Virserum som är väldigt engagerad, säger Lisa Sandstedt.

Att engagemanget från publiken var större i år hade Lisa Sandstedt inte förväntat sig. De har haft svårt att sälja biljetter till årets konsert eftersom folk är begränsade att gå på evenemang på grund av vaccinationspass, smittspridning och att man måste hålla avstånd. Men trots det gick insamlingen bra, berättar hon. Det var även några som köpte biljetter men som valde att stanna hemma.

– Det är det här som hela vårt arbete går ut på, att hjälpa människor i utsatta situationer, det gör vi till vardags. Men Musikhjälpen är så medialt, då får man en större spridning helt enkelt. Då belyser man det arbetet vi faktiskt gör året om, säger hon.

Trots att Lisa Sandstedt fortfarande återhämtar sig efter konserten ser hon redan fram emot nästa år.

– Det är klart att det blir en tradition. Det är redan några musiker som bokat upp sig.

Virserums kyrka arrangerade julkonsert till förmån för Musikhjälpen. Totalt skänktes 21570 kronor till Musikhjälpen.
Virserums kyrka arrangerade julkonsert till förmån för Musikhjälpen. Totalt skänktes 21570 kronor till Musikhjälpen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!