Skola startar insamling: "Ville göra något för Ukraina"

Många av skolans elever har egna erfarenheter av att fly från krig. "Det är klart att det som händer nu väcker oro", säger rektor Tina Bågenhammar vid Prolympia i Virserum.

Världen och internationell förståelse är viktigt för Prolympaskolan, säger rektor Tina Bågenhamamar, som ser fram mot söndagens evenemang på Strömholmen.

Världen och internationell förståelse är viktigt för Prolympaskolan, säger rektor Tina Bågenhamamar, som ser fram mot söndagens evenemang på Strömholmen.

Foto:

Virserum2022-03-21 16:00

– Det har varit många oroliga frågor från eleverna den senaste tiden, bland annat ville de gå ner och titta i skyddsrummet. Så det känns fint att vi kan gå tillsammans och hjälpa till, säger hon.

– Som skola har vi ju ett brett kontaktnät, både med näringslivet på orten och med vårdnadshavarna. 
 

Därför känns det extra viktigt, tycker Tina Bågenhammar, att skolan ställer upp och gör en insamling för att hjälpa Ukrainas folk. På söndag planerar man för ett arrangemang på Strömsholmen mitt i byn, för att samla in pengar. Till sin hjälp har man Röda Korset, som har koll på vart pengarna ska gå. Organisationen kommer dessutom att finnas med på Strömsholmen för att berätta om sina insatser.

Idén till den här satsningen kommer från skolans idrottslärare Emma Svensson och rörelsepedagogen Jonathan Sahlström, som presenterade den för kollegorna.

– Sedan började idéerna hagla kring bordet, säger Tina Bågenhammar.

Och snabbt fick man ihop ett program för söndagen. Med både sång och musik, med tal, och en tipspromenad för både barn och vuxna.

Och när företagen i samhället tillfrågades, var det inga svårighet att få sponsrade priser.

Tina Bågenhammar säger att den här satsningen harmonierar väl med skolans värdegrund, om allas lika värde och fred och frihet.

– Det är något vi har jobbat mycket med genom åren, säger hon.

Insamlingen började redan i fredags och nu i helgen har man samlat in lite över 7000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!