Delade meningar om nytt hopptorn i Virserum

Över 300 personer gillar inlägget om ett nytt, flytande hopptorn i Virserum. Hultsfreds kommun noterar det stora intresset men har i nuläget inga planer på att tillgodose önskemålet.

En grupp privatpersoner vill se ett flytande hopptorn vid Kaffebergets badplats i Virserum. Kommunen är skeptisk i nuläget.

En grupp privatpersoner vill se ett flytande hopptorn vid Kaffebergets badplats i Virserum. Kommunen är skeptisk i nuläget.

Foto: Markus Danielsson

Virserum2023-08-03 18:00

Virserumsbon Jonathan Robinson publicerade ett inlägg på sociala medier där han ventilerade sina personliga tankar kring hur Kaffebergets badplats i Virserum skulle kunna utvecklas ytterligare.

Inlägget handlar i mångt och mycket om att författaren skulle vilja se en form av flytande, separat hopptorn vid badplatsen. Att döma av intresset för inlägget finns det ett stort gehör för Jonathan Robinsons tanke.

undefined
Jonathan Robinson är initiativtagaren till nytt flytande hopptorn i Virserum.

– 313 personer har gillat inlägget som även har fått många kommentarer. Inte en enda av dem har varit negativ, säger Jonathan Robinson när Vimmerby Tidning ringer honom.

Jonathan Robinson menar att ett nytt hopptorn skulle kunna innebära ett stort lyft för hela Virserum.

– Om man kommer till en badplats med bra utrustning är chansen större att man stannar kvar på orten och kanske äter en bit. Det här skulle gynna även restauranger och butiker här på orten.

Tommy Carlsson är anläggningschef inom Kultur-och fritidskontoret i Hultsfreds kommun. Han säger att det i nuläget inte finns några budgeterade pengar för ett nytt hopptorn i Virserum. Den gällande budgeten omfattar även sommaren 2024, enligt Carlsson.

undefined
En grupp privatpersoner vill se ett flytande hopptorn vid Kaffebergets badplats i Virserum. Kommunen är skeptisk i nuläget.

Hur ser ni på det stora intresset för Jonathan Robinsons inlägg på sociala medier?

– Vi tittar inte på sådant men det är klart, om de är många som vill samma sak kan de ju gå ihop och göra en gemensam skrivelse. Sedan får vi i så fall ta det vidare därifrån, säger anläggningschefen.

Han påpekar också att det finns ett antal faktorer att ta hänsyn till i den här sortens ärenden.

– Vi måste se vilka olika fysiska och ekonomiska förutsättningar som finns för att kunna göra olika saker som vi får synpunkter om.

Jonathan Robinson säger att om Hultsfreds kommun vill ha en gemensam skrivelse från många intressenter så kommer han att försöka få till en sådan.

undefined
En av anledningarna till det önskade, flytande hopptornet är att det råder dykförbud från den fasta bryggan på Kaffebergets badplats.

– Förhoppningsvis kan vi gå ihop och lämna in en komplett skrivelse med en kostnadsförslag och liknande saker.

Initiativtagaren säger också att han har sett tydliga tecken på upprustningar av andra kommunala badplatser i Hultsfreds kommun.

– Ibland verkar det finnas pengar, nu gäller det bara att se att de hamnar här i Virserum också.

Jonathan Robinsons inlägg baserar sig även på de varianter av flytande hopptorn som han har sett på andra, liknande badplatser av Kaffebergets storlek och utformning.

undefined
Badgästerna i Virserum önskar ett säkrare och mer permanent hopptorn än den här provisoriska varianten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!