"Personalen försökte förfölja personen men fick ge upp"

Prolympia i Virserum ser över sina rutiner efter att en okänd person upptäckts i flickornas omklädningsrum, där också kläder har stulits.

Idrottshallen vid Prolympia används av både skolan och föreningslivet i Virserum.

Idrottshallen vid Prolympia används av både skolan och föreningslivet i Virserum.

Foto: Markus Danielsson

Virserum2023-11-30 10:40

Händelsen, som har polisanmälts, inträffade i början av veckan.

– På tisdagen upptäckte vi en person som befann sig i omklädningsrummet utan att ha något skäl att finnas där, säger Victoria Axelsson, biträdande rektor på skolan.

Redan på måndagen upptäcktes att kläder försvunnit från samma omklädningsrum.

– Det var ett par byxor, två tröjor och ett par skor. Kläderna försvann på måndagen och skorna på tisdagen, säger Victoria Axelsson.

– I samband med måndagens händelse hade några elever iakttagit en person som de inte kände igen, men det var väldigt oklart vem det var. Vi kunde inte koppla ihop de här händelserna förrän på tisdagen när det upprepade sig.

Var det en man som hade tagit sig in i omklädningsrummet?

– Vi vet inte om det var en man. Men de vittnen vi har pratat med tror att det var en man. Vi har inte sett personen framifrån utan bara bakifrån.

undefined
Idrottshallen vid Prolympia används av både skolan och föreningslivet i Virserum.

Hur upptäcktes personen?

– Det upptäcktes i samband med en idrottslektion när en av vår personal skulle gå med en elev till toaletten. Då var det upptaget. De stod och väntade och sedan kommer den här personen ut och springer därifrån.

– Personalen försökte förfölja personen men fick ge upp. Sedan informerade de mig och vi larmade polisen. Det är ett olaga intrång.

Om samma person ligger bakom klädstölderna är oklart.

– Det finns bara en misstanke om en koppling däremellan. Det får polisen utreda vidare.

Hur har eleverna reagerat på händelsen?

– Inte särskilt mycket. Vi har försökt informera och hålla oss till det vi vet utan att spekulera, säger Victoria Axelsson som berättar att de bland annat har gjort ett allmänt utskick till alla vårdnadshavare, all personal och alla elever.

Har ni vidtagit några åtgärder för att obehöriga inte ska kunna ta sig in i omklädningsrummen?

– Det vi gjorde direkt var att se över vår egen rutin. Vi kan konstatera att vi saknar inga nycklar. Dörrarna till idrottshallen låser sig automatiskt. Vi hyr ut idrottshallen till olika föreningar kvällstid. Vi har varit i kontakt med dem för att de ska försäkra sig om att alla dörrar har gått igen innan de lämnar byggnaden på kvällarna.

Tror ni att personen har tagit sig in genom en dörr som stått öppen?

– Vi vet inte, det är bara spekulationer. Men det skulle kunna vara så, därför får vi se över det. Vi vet inte om personen har kommit in på morgonen eller på kvällen, men det finns inga spår att personen skulle ha befunnit sig där över natten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!