Musikdagarna lockar med brett utbud

Årets upplaga av Virserums musikdagar erbjuder ett brett utbud av musik. Allt från allsång och Astrid Lindgrens visor, till Svante Thuresson och Camerata Roman.

Byorkestern med Mathilda Johansson, Kristina Samuelsson, Carl Henriksson, Marian Gigla, och Hans Samuelsson ger en lunchkonsert på torsdagen i musikveckan.

Byorkestern med Mathilda Johansson, Kristina Samuelsson, Carl Henriksson, Marian Gigla, och Hans Samuelsson ger en lunchkonsert på torsdagen i musikveckan.

Foto: Privat

VIRSERUM2018-05-31 15:30

– Vi har också några riktigt spännande lunchkonserter, säger festivalgeneralen Tommy Svanström, som ser fram mot att få lyssna till Byorkestern, en lokal sammansättning från byarna Åmjölkesbo, Lida och Råshult.

– Där ingår flera av mina gamla kollegor, säger han. Plus några lokala förmågor.

Pianotalangen Tilde Ahlbeck Gladers konsert ser han också fram mot, liksom när Eleonora Svanström sjunger visor och spelar Bachs femte solosvit för cello.

En av veckans riktiga höjdare blir, tror Tommy Svanström, kvällen på Rosanders Loge i Kråketorp. Den här gången är det den lokale poeten Pälle Näver som står i centrum. Medverkar gör Per-Olof Högstedt och Stockholmskvartetten.

– Varför gå över ån efter vatten, säger Tommy Svanström, som själv har egna minnen av poeten från sin uppväxt i Virserum.

– Jag var väl nio, tio år, när jag hade förmånen att få lyssna till honom i hans hem i Vättehult.

Ett lite ovanligare inslag i programmet blir lördagens stora allsångskonsert i Virserums kyrka där Astrid Lindgrens visor kommer att spela en viktig roll. Visorna har arrangerats för orkester av kapellmästare Petter Carlson Welden.

Med bara en knapp månad kvar, är det full aktivitet i arrangörsstaben. Det är tusen och en saker som måste hinna bli klara och nu står det inte länge på förrän festivalkontoret öppnar i sockenstugan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!