Martin mötte vargen på väg till jobbet – "Helt säker"

"Jag är helt säker på att det var en varg." Martin Johansson från Grunkabo några kilometer utanför Virserum fick en minst sagt annorlunda inledning på arbetsveckan.

Här på vägen mellan Virserum och Bösebo mötte Martin Johansson från Grunkabo en varg.

Här på vägen mellan Virserum och Bösebo mötte Martin Johansson från Grunkabo en varg.

Foto: Olof Carlson

Virserum2022-06-20 13:36

När han körde till jobbet på måndagsmorgonen hann han inte mer än ut på vägen, förrän gråben hoppade ut på asfalten mitt framför bilen i höjd med Spinkekulla vägskäl. Det är inte långt från Virserums östligare delar. Kanske bara ett par kilometer upp för backen mot Bösebo.

– Jag såg den på mindre än två meters håll när den var som närmast och jag är 100 procent säker på att det var en varg, säger Martin.

– Först när jag såg den trodde jag det var en hund. Men den var större och hade den där typiska grågula färgen i pälsen. Den hade också mycket kraftigare käkar än en hund, fortsätter han.

Martin fick tillfälle att se vargen en stund, den sprang utmed vägen och han körde efter.

– Vi fortsatte kanske 80 -100 meter längs vägen, säger Martin, sedan vek vargen av ut i en kohage och färsvann.

Det hela gick snabbt och kom helt oförberett. Martin hann inte ens tänka på att ta en bild på vargen. Det mest troliga är det var en ungvarg på vandring som vägarna förbi Grunkabo på måndagsmorgonen. De kan förflytta sig långa sträckor i jakten på en egen flock. Så sent som i förra veckan rapporterades också att en varg varit synlig i Kvavhult, på gränsen mellan Hultsfreds och Vimmerby kommuner.

Martin Johansson har rapporterat i vargobservationen till länsstyrelsen i Kalmar. Vargmötet utanför Virserum har också mötts av starka reaktioner på sociala medier. Det bor många djurägare i området och ett visst mått av oro uppstod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!