Nedskräpning i Virserum upprör

"Man blir förbannad när man ser sådant här". Ett 30-tal arga kommentarer strömmade in på sociala medier sedan det blev känt att någon skräpat ner på den kommunala kompostgården i Virserum.

En hel del hushållssopor hamnade också bland komposten.

En hel del hushållssopor hamnade också bland komposten.

Foto: Privat

Virserum2022-08-09 05:00

En privatperson upptäckte nedskräpningen och lade ut några bilder. Det skapade reaktioner direkt. Nedskräpning är något som upprör många.

På den kommunala kompostgården var det någon som gjort sig av med en gammal toalettstol och en hel del annat skräp. Saker som absolut inte ska hamna här. Kompostgården är till för trädgårdsavfall, kvistar, ris, löv och sådant. 

"Ska det vara så svårt att förstå att det bara är trädgårdsavfall som får lämnas här" lyder en av kommentarerna. "Uselt" säger en annan.

Stefan Lind, renhållningschef i Hultsfreds kommun tycker dock att de här kompostgårdarna fungerar bra.

– Förvånansvärt bra, med tanke på att de är obemannade. Men visst händer det någon gång, säger han. Men det är ett ganska litet problem. De sköts bra för det mesta. Kanske är det en och annan som lämnar lite för tjocka material. Men det är inget stort problem.

Då står det värre till med återvinningsstationerna, tycker Stefan Lind som gör inspektionsturer med jämna mellanrum och det är inte sällan han får ringa och beställa extra städning. Det är Förpacknings- och Tidningsinsamlingen som svarar för återvinningsstationerna, medan kommunen ansvarar för kompostgårdarna.

– Det har vi en i varje tätort, berättar Stefan Lind.

Nedskräpningen är naturligtvis polisanmäld.

– Det hör till rutinen vid den här typen av händelse, säger Stefan Lind.

En toalettstol och mycket annat dumpades vid kompostgården i Virserum.   Det föll på ÖSKs lott att köra bort den, och betala vad det kostar i fråga om arbetstid och bränsle.
En toalettstol och mycket annat dumpades vid kompostgården i Virserum. Det föll på ÖSKs lott att köra bort den, och betala vad det kostar i fråga om arbetstid och bränsle.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!