Hon blev årets eldsjäl

Det var en märkbart rörd eldsjäl som uppmuntrades i samband med att Virserums marknad invigdes. Konsthallens Barbro Wenden fick ta emot hyllningarna för sitt engagemang för Virserum.

Barbro Wenden på Virserums Konsthall uppmuntrades med priset Årets eldsjäl, som tack för det hon gör för orten.

Barbro Wenden på Virserums Konsthall uppmuntrades med priset Årets eldsjäl, som tack för det hon gör för orten.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2018-08-04 19:00

– Ordet "eldsjäl" passar verkligen på Barbro Wenden, hon lägger ner hela sin själ i det hon gör, sa samhällsföreningens Per-Olof Paulsson. Hon är också engagerad i ortens nya hemsida, och gör vad hon kan för att få alla föreningar att samarbeta.

Barbro Wenden, från Vena, började på konsthallen 2007 och sedan ett år tillbaka är hon tillförordnad konsthallschef. Hon ville inte säga det själv, att hon räddat Virserums Konsthall, men kollegan Carolina Jonsson var inte fullt lika blygsam.

– Visst, det är en ständig kamp, erkände hon. Men jag tycker arbetet är jättespännande och anser att kultur och tillgången till det är viktigt på landsbygden.

– Vi som räknas som eldsjälar gör något som andra tycker är bra, men vi kan inte göra det utan att andra tycker det är bra och hjälper oss, underströk Barbro Wenden och tackade alla för uppmuntran. Att få det här priset är en sådan heder att jag inte riktigt har fattat det, tillade hon med famnen full av rosor och diplom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!