Hobby blev företag - Nu växlar Dacke upp i ny lokal

Dackes Vinyl flyttar till större lokal, med chans att utvecklas ytterligare. "Det har blivit en hit. Först tänkte jag det var bra om jag fick in till hyran..."

Niclas Torstensson flyttar företaget Dackes Vinyl, som är sprunget ur en hobby, till Storgatan. Där inte bara syns han bättre, utan det finns plats för utveckling och att kunna ta in ännu fler grejer.

Niclas Torstensson flyttar företaget Dackes Vinyl, som är sprunget ur en hobby, till Storgatan. Där inte bara syns han bättre, utan det finns plats för utveckling och att kunna ta in ännu fler grejer.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2020-10-15 10:00

Det säger Niclas "Dacke" Torstensson som kanske lite överraskande sett sitt företag växa ur lokalerna både en och två gånger sedan starten på Bolagsområdet 2018.

– Det är helt galet egentligen – mitt i skogen, säger han och skrattar.

– Jag hade inga förväntningar alls när jag började. "Kommer det bara någon och jag får in till hyran så är det okej", tänkte jag. Nu har det blivit en hit och jag är i behov av en större lokal för att kunna utvecklas och kunna ta in ännu mer grejer.

Han har en tanke att komplettera samlingen i butiken, som omfattar 3 000 till 4 000 vinylskivor, med cd-skivor. Det har inte prioriterats, när han inte haft plats.

I helgen går flyttlasset dit han önskade från allra första början, till en lokal på Storgatan, där han nyöppnar den 24 oktober.

– Jag tror att läget, utmed rätta genomfartsvägen, bidrar till att ännu fler hittar till butiken, säger han.

Vad är det som gör att det går att driva en sådan här skivbutik i Virserum?

– Det finns få fysiska skivbutiker och har man ett genuint intresse, om man är samlare eller musiknörd, så har man inga problem med att åka en bit. Så mitt upptagningsområde är på åtminstone 15 mils radie.

Den sociala biten är nog så viktig. Soffgruppen i ena hörnet används flitigt och kaffe med mandelkubb är stående, när man samlas för att prata musik med andra genuint intresserade.

– Vi är många som delar intresset, säger Niclas Torstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!