Häng på bibblan i Virserum

Sommarlov med sol och bad, skolbarnens önskedröm är med råge uppfylld i år.

Pysselmaterial

Pysselmaterial

Foto:

Virserum2018-08-02 13:11

I Virserum har skolbarnen många möjligheter till utomhusaktiviteter om somrarna. I år har badstranden lockat särskilt mycket. Vattnet är varmt och även många av de mest inbitna badkrukorna har vågat sig i. Sommarvädret verkar inte vilja ta slut, men föräldrarnas semestrar börjar göra det. Timmarna på stranden kan inte bli så långa som tidigare och det kan bli svårare att få tiden att gå. På biblioteket i Virserum kan man titta in på Häng på bibblan torsdag förmiddag under ett par veckor framöver. Carolina Jonsson från Virserums Konsthall och Maria Johansson som är bibliotekarie på Virserums bibliotek kände att det fanns ett behov av en gemensam stund med läsning och pyssel och kom på idén.

I salen sprider en stor fläkt svalka över ett bord som är översållat med allehanda pysselmaterial. I dag har man läst boken Björnen och pianot av David Lichfield. Ur den har pysslarna runt bordet fått inspiration till mobiler. Olivia Karlsson, sommarpraktikant på Virserums Konsthall, har gjort sin till ett kunskapens träd och fyllt den med sådant som ligger henne om hjärtat. Hon har tagit med relativitetsteorin E = mc² som en kul grej.

– Jag tycker att matte är intressant, förklarar hon.

Lilla Klara Jensen Blom, som är där med pappa Marcus Blom, är djupt koncentrerad under skapandet av en mobil med glada färger. Det var pappa som snappade upp den här aktiviteten som omfattar barn mellan sex och tolv år. Ytterligare två torsdagar i augusti kan man hänga på bibblan i Virserum.

Gemenskap och aktivitet
Gemenskap och aktivitet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!