Gammalt "skräp" blir konst i ny utställning

"Det ska bli jättespännande, jag har ingen aning om vad det kommer att bli". Men utställningsproducent Carolina Jonsson ser fram mot resultatet.

Carolina Jonsson, utställningsproducent, ser fram mot den senaste utställningen i raden. "Jag har ingen aning om vad det blir" säger hon, "det beror på vilka prylar vi får in"

Carolina Jonsson, utställningsproducent, ser fram mot den senaste utställningen i raden. "Jag har ingen aning om vad det blir" säger hon, "det beror på vilka prylar vi får in"

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2021-01-12 15:00

– Vad det blir av det beror på vad konstnärerna har fått in, säger hon. Inlämningen har precis börjat.

Tanken är att konstnärsgruppen Generator, Dan Schyman, Bésiée Burenstrand och Maria Belic ska improvisera fram utställningen med de föremål som lämnats in. Konsthallen efterlyser allehanda gamla uttjänta ting. Slitna kläder, möbler, gamla datorer, leksaker. Det kan ta vägen i stort sett vart som helst, tror Carolina Jonsson som välkomnar precis allting utom rena hushållsopor.

Än så länge har det dock inte ramlat in några föremål. Inlämningen har precis kommit igång, men om allt går som det är tänkt kommer konsthallen att bli som en filial till Kejsarkullen, innan konstnärerna hinner få allt på plats och bygga upp utställningen i ett av utställningsrummen på konsthallen.

– Det är extra spännande tycker jag, att konstnärerna ska vara här och jobba. Vi kommer att ha stängt fram till 14 februari när utställningen öppnar, säger Carolina Jonsson.

Det betyder att konstnärerna får jobba i lugn och ro för att skapa sitt monument över konsumtionssamhället. 

– Vi planerar för att kunna öppna utställningen då i alla fall, men i dessa coronatider vet man inte hur det blir. Vi vet inte ju inte alls vilka rekommendationer som gäller då. Men vi väljer ändå att jobba vidare efter planen även om vi inte kan garantera något. Det gäller att hålla energin uppe,  säger Carolina Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!