Försäljning ska diskuteras på stormöte

Församlingsrådet har valt att behålla församlingshemmet före sockenstugan. Nu kallar eldsjälar till stormöte, för att höra Virserumsbornas åsikter.

Frank Axelsson och John-Olof Svensson, saknas på bilden, kallar till möte på Bolaget på onsdag för att diskutera sockenstugans framtid.

Frank Axelsson och John-Olof Svensson, saknas på bilden, kallar till möte på Bolaget på onsdag för att diskutera sockenstugans framtid.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2020-03-05 14:00

Funktion före skönhet skulle man kunna säga.

– Sockenstugan är omodern, det är inte handikappanpassat, det saknas kök och det är väldigt lyhört så där går inte att ha enskilda samtal när det är fler i lokalen, motiverar församlingsrådets ordförande Inger Danielsson beslutet.

Så man tänkte ändamålsenligt, på hur arbetet ska bedrivas.

– Vi vill självfallet behålla båda, sockenstugan är en fin byggnad, men när vi blev tvungna att välja var det ett i det närmaste enhälligt beslut att behålla församlingshemmet. Vi vill ha funktionsdugliga lokaler.

På onsdag, den 11 mars har Frank Axelsson och John-Olof Svensson kallat till stormöte på Bolaget. Inbjudna är kyrkoherde Mikael Eriksson, församlingsprästen Ola Sandberg och församlingsrådet.

– Vi tycker Virserumsborna ska få säga sitt i frågan, säger Frank Axelsson.

Inger Danielsson välkomnar initiativet.

– Det är alltid bra att diskutera saken.

Finns det någon chans att ni ändrar er?

– Tror jag inte, vi har tagit vårt beslut, att avyttra sockenstugan. Det får ske högre upp i så fall, säger hon och tillägger:

– Det var bygdens folk som bidrog till att Virserum fick ett församlingshem, nu hoppas vi bygdens folk också ska vara måna om att behålla det.

Frank Axelsson är tydlig med vad han tycker.

– Beslutet att avyttra sockenstugan är helt uppåt väggarna, så känner jag. Och min uppfattning är att samhällsborna också tycker sockenstugan måste räddas som kyrkans fastighet.

Karta: Sockenstuga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!